Dalmacija Dubrovnik

'stanje je složeno'

'Svako malo se nešto zapali': vatra u Konavlima se nastavlja širiti, najaktivniji požar je u Kuli Norinskoj, u Orebiću 'sve ide kako treba'

'stanje je složeno'
Kula Norinska

Od tri požara na području Dubrovačko-neretvanske županije najsloženije stanje je kod naselja Desne u općini Kula Norinska, rekao je u srijedu popodne županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović. 

Požar kod Vojskog Dola u Konavlima jednim se dijelom širi, a onaj u Orebiću je pod kontrolom, ali stanje je vrlo zahtjevno zbog duge fronte u blizini kuća i hotela.

Simović je istaknuo kako je riječ o velikim požarima u kojima se "svako malo nešto zapali".

"Desne su najaktivnije. Stigle su nam dodatne vatrogasne snage i hrvatska vojska s 52 vojnika. Lokacija je u brdu na velikoj visini, a djeluje jedan kanader“, rekao je Simović.

Istaknuo je kako je požar u Konavlima samo dijelom zaustavljen jer se, ipak, nastavlja širiti. "Uskoro očekujemo dolazak kanadera kako bismo sanirali vrh brda i zaokružili požar. Riječ je o nepristupačnom terenu do kojeg ne možemo vozilima“, rekao je Simović.

Dodao je kako je požar kod Orebića još aktivan.

"U Orebiću zasad sve ide kako treba. Kanaderi trenutačno nisu potrebni, a održavamo isti broj vatrogasnih snaga“, izjavio je Simović.

Naslovnica Dubrovnik