Dalmacija Dubrovnik

šijun nosi sve pred sobom

Pijavica protutnjala Jadranom: nevjerojatna sila u Tivtu oštetila dva aviona, prevrnula letjelicu tešku šest tona; Pogledajte kakav je kaos napravila na Korčuli

 šijun nosi sve pred sobom

Snaga i nepredvidljivost prirode iznenadi nas i kada meteorolozi predvide nevrijeme. Tako je bilo i na Korčuli gdje je svoju snagu pokazao šijun, kako Korčulani nazivaju pijavicu, javlja dubrovacki.hr.

Šijun koji je prohujao Jadranom ostavio je za sobom priličnu štetu, o čemu svjedoče i ove fotografije iz Lumbarde.

Olujno nevrijeme sinoć je pogodilo i Crnu Goru, a pijavica je čak oštetila dva manja aviona na Aerodromu Tivat. Kako pišu crnogorski mediji, pijavica je prevrnula na bok avion tipa „Piaggio P-180 Avanti“ oznake N 977 RS te ga je u znatnoj mjeri oštetila. 

Drugi, veći avion manje je oštećen. Snaga pijavice uspjela ga je okrenuti za 180 stepeni.

Kako se navodi u službenom priopćenju Aerodroma Tivat,  oštećena su dva aviona generalne avijacije tipa P180, koji su bili propisno parkirani na svojim pozicijama.

- Riječ je o avionima teškim više od šest tona, koje je zahvatila pijavica, što dovoljno govori o jačini nevremena. U tijeku je uviđaj, kojem prisustvuje izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić sa suradnicima, a uskoro će i predstavnici osiguravajućih kuća izaći na lice mjesta i procijeniti štetu - kazala je novinarima savjetnica izvršnog direktora a. d. "Aerodromi Crne Gore" Milica Babić.

Naslovnica Dubrovnik