Dalmacija Dubrovnik

posljedica nesporazuma?

Smrdljivi incident u Dubrovniku: ugostitelj preuzeo odgovornost za riblje otpatke usred grada, kolege tvrde - to je bila iznimka

posljedica nesporazuma?

Nakon ovotjedne bure koju je izazvalo nepropisno odlaganje ribljeg otpada iz restorana na ulicu kod Katedrale, oglasila se Udruga ugostitelja Dubrovnika, koja je osudila svako neprimjereno postupanje ugostiteljskih objekata u Gradu.

- Ugostitelj čiji su djelatnici nepropisno odložili otpad odmah je istupio i preuzeo odgovornost, iz čega je razvidno kako je riječ o slučajnoj pogrešci, a ne o uobičajenoj pojavi.

Udruga ugostitelja Dubrovnik osuđuje svako nepropisno postupanje predstavnika ugostiteljskih objekata u Gradu, pa tako i nedavni incident s odlaganjem ribljeg otpada na javnoj površini - stoji u priopćenju Udruge ugostitelja Dubrovnik, gdje se napominje kako je zbrinjavanje otpada zakonska obveza svih građana, pa tako i vlasnika ugostiteljskih objekata.

Odvratan prizor i još odvratniji smrad u srcu Grada: 'Pa dobro ljudi, jeste li vi normalni?!'

- Članovi Udruge odmah su po saznanju o incidentu upozorili na nepropisno ponašanje, a jedan je kolega odmah, i prije medijske objave, istupio i preuzeo odgovornost. Isto je uskoro ponovio i u javnosti, zbog čega smo uvjereni kako je ovaj slučaj iznimka i posljedica nesporazuma u komunikaciji među djelatnicima, a ne pravilo svakodnevnog postupanja. Iz istog razloga vjerujemo kako se ovakve pogreške više neće ponavljati – govore iz dubrovačke Udruge ugostitelja.

- Problem komunalne infrastrukture u Dubrovniku, pa tako i pitanje otpada, koji je osobito vidljiv u ljetnim mjesecima s povećanim brojem turista, zahtijeva suradnju s nadležnim gradskim strukturama kako bi se ugostitelji uspješno prilagodili obvezama.

Pozdravljamo stoga odluku Grada prema kojoj će se otpad od 1. svibnja prikupljati i u večernjim satima, što će pozitivno utjecati na komunalni red u Dubrovniku – uvjereni su dubrovački ugostitelji. Dodaju da je održavanje čistih i urednih javnih površina neophodno da bi Dubrovnik uživao reputaciju vrhunske turističke destinacije, te da ugostiteljski objekti u tome moraju savjesno sudjelovati, bez iznimke.

Treba podsjetiti da se zbog fotografija odbačene tunjevine javio ugostitelj Pero Šare i potvrdio da je zaposlenik njegova objekta ostatke tuna odložio na odlagalište za otpad iza Katedrale u utorak u večernjim satima.

Naslovnica Dubrovnik