Dalmacija Dubrovnik

U ČEMU JE KVAKA?

Ovo ima samo u Dubrovniku: Crkva oglasila najam atraktivnog poslovnog prostora u zidinama za svega 100 kuna, ali bezuspješno...; 'Nažalost, nismo dobili ni jednu ponudu'

U ČEMU JE KVAKA?

Prostor na Svetoj Mariji, na adresi Od Kaštela 11, prije je bio stambeni prostor, a oglasom Biskupije, po simboličnoj cijeni od 100 kuna, ponuđen je za otvaranje trgovine mješovite robe i prehrane, s ciljem pomoći ljudima koji žive u tom dijelu Grada.

Nažalost, nismo dobili ni jednu ponudu za obavljanje te djelatnosti u tom prostoru, kažu iz Biskupije na temu najma svojih nekretnina.

Upravljaju s 20 prostora

Dubrovačka biskupija trenutačno upravlja s 20 poslovnih prostora, čiji zakup pokriva oko 25 posto ukupnih rashoda Biskupije. Ona je 15. prosinca 2017. godine objavila poziv za iskazivanje interesa za zakup sedam poslovnih prostora. Za ponuđene prostore pristiglo je ukupno 49 prijava.

Prostori koji su već bili u posjedu prijašnjih zakupoprimaca, ponuđeni su najprije njima, kako bi i oni, ako su zainteresirani, dali ponudu za iduće razdoblje zakupa.

Dubrovačka biskupija i s njom povezane pravne osobe sklopile su ugovore o zakupu za razdoblje od pet godina. Ovisno o djelatnosti, veličini i poziciji, prosječna cijena zakupa tih prostora je oko 500 kuna po kvadratu, od čega će Dubrovačka biskupija uprihoditi mjesečno oko 50.000 kuna neto.

Za prostor na adresi Lučarica br. 2 – desno, koji je u trenutku prikupljanja ponuda bio prazan, sklopljen je ugovor s tvrtkom "Karmelice" j.d.o.o., koja tu namjerava obavljati djelatnost trgovine slastica, zamrznutih proizvoda i mandarina.

Za prostor na adresi Lučarica br. 2 – lijevo, koji je u trenutku prikupljanja ponuda bio prazan, sklopljen je ugovor s trgovačkim obrtom "Artožan", koji tu namjerava proizvoditi i prodavati ručno rađene suvenire.

Za prostor na adresi Đorđićeva br. 2, sklopljen je novi ugovor s dotadašnjim zakupnikom "Idila plus" d.o.o., koji tu obavlja ugostiteljsku djelatnost.

Za prostor na adresi Nikole Božidarevića br. 10, sklopljen je novi ugovor s dotadašnjim zakupnikom, ugostiteljskim obrtom "Baracuda".

Obnovili palaču u Pustjerni

Za prostor na adresi Uz Jezuite br. 4, sklopljen je novi ugovor s dotadašnjim zakupnikom "Artstudijem – Atelierom Pavica", koji tu obavlja djelatnost izrade i prodaje slika i originalnih predmeta primijenjene umjetnosti.
Za prostor kuhinje u zgradi Biskupskog sjemeništa, na adresi Poljana Ruđera Boškovića br. 6, u tijeku je potpisivanje ugovora s tvrtkom "Mali Dubrovnik" d.o.o. na razdoblje od dvije godine, a koji bi tu obavljali ugostiteljsku djelatnost, a za vrijeme trajanja školske godine pružali i uslugu prehrane za učenike.

Biskupija je, napomenimo, radi revitalizacije stare gradske jezgre, u suradnji sa zakladom "Caboga Stiftung", obnovila palaču u Pustjerni, gdje su početkom ove godine useljene mlade obitelji.

Naslovnica Dubrovnik