Dalmacija Dubrovnik

"Kralj laminata" kupio 17 apartmana u Lapadu

Apartmani su se prije dvije i pol godine, kada je niz vila u Solitudu još bio u izgradnji, prodavali po cijeni od tri tisuće eura za četvorni metar, pa se procjenjuje da je Pervan samo za tu kupnju izdvojio oko pet milijuna eura

Apartmani su se prije dvije i pol godine, kada je niz vila u Solitudu još bio u izgradnji, prodavali po cijeni od tri tisuće eura za četvorni metar, pa se procjenjuje da je Pervan samo za tu kupnju izdvojio oko pet milijuna eura

Darko Pervan kupio je 17 apartmana u dubrovačkom naselju
Solitudo / Admir Buljubasšić / CROPIX
Hrvatski biznismen u Švedskoj Darko Pervan, poznat i kao “Kralj laminata“, na predjelu Solitudo u Lapadu kupio je 17 luksuznih apartmana u novoizgrađenim vilama. Dvije vile u cijelosti su njegovo vlasništvo, dok je u ostalih šest vila kupio po nekoliko stanova.

Apartmani su veličine između 60 i 120 četvornih metara, u potpunosti su uređeni i opremljeni namještajem i potrebnim aparatima, te već ponuđeni na turističkom tržištu. Naime, te je objekte u Solitudu, u neposrednoj blizini ulaza u autokamp, vlasnik namijenio iznajmljivanju, a noćenje u sobama stoji, kako doznajemo, od 75 eura naviše.

Apartmani su se prije dvije i pol godine, kad je niz vila u Solitudu još bio u izgradnji, prodavali po cijeni od tri tisuće eura za četvorni metar, pa se procjenjuje da je Pervan samo za tu kupnju izdvojio oko pet milijuna eura. Nakon niza povijesnih zdanja koje je kupio na dubrovačkom području, od Čilipa u Konavlima do Slanoga u Primorju, Pervan je ovom kupnjom svoj interes proširio i na novogradnje, a ukupna vrijednost njegovih nekretnina na jugu Hrvatske već se mjeri u desecima milijuna eura.

Darko i Dagny Pervan / Željko Tutnjević / CROPIX
Taj Splićanin po ocu i Konavljanin po majci, koji se obogatio u Švedskoj izumom laminata i posebnim “klik-klak“ načinom njegova slaganja, prvi objekt u Dubrovniku stekao je prije nekoliko godina kupnjom atraktivne vile Kuća starog kapetana, nakon koje je kupio ljetnikovac Kazbek iz 16. stoljeća. Koliko je poznato, Pervan je danas vlasnik više građevinskih zemljišta u Dubrovniku, dviju kuća u povijesnoj jezgri Grada, u kojima navodno planira otvoriti hotel, triju povijesnih zdanja u Slanome, kao i luksuzno uređene kuće u Čilipima koju je kupio od Tereze Kesovije.

 

Noć u Kazbeku 270 eura

U ljetnikovcu na Lapadskoj obali, koji je kupio od obitelji generala Ivana Čermaka, Pervan će ove sezone otvoriti luksuzni hotel s pet zvjezdica. S najnižom cijenom sobe od 270 eura, hotel “Kazbek“ bit će i jedan od najskupljih hotela na dubrovačkom području. Ta je cijena, uz atraktivne fotografije obnovljenog i luksuzno uređenog hotela, navedena na internetskim stranicama Via Michelin, koji je pouzdan vodič milijunima turista iz cijeloga svijeta. Usporedbe radi, kao najniža cijena smještaja u hotelu “Pucić Palace“ naveden je iznos od 227 eura, a u “Excelsioru“ 145 eura.

 

Naslovnica Dubrovnik