Dalmacija Dubrovnik

PUNI DO ČEPA

Dubrovnik u isčekivanju najluđe noći: u grad će se sliti na tisuće ljudi, zatvaraju se ulice, a oko povjesne jezgre ukida se promet vozilima; Evo kako možete do Straduna i gdje je osiguran besplatan parking

PUNI DO ČEPA

U sklopu organizacije dočeka Nove godine u Dubrovniku vrijedit će zabrana prometovanja u zoni oko povijesne jezgre u vremenu od 20 sati na dan 31. prosinca 2017. do 5 sati na dan 1. siječnja 2018. godine. 
 
Zabrana prometovanja i ulaska vozila odnosi se na sljedeće ulice:

• Zagrebačku (od Javne garaže do Vatrogasaca, dok se u slučaju popunjavanja javne garaže zabrana odnosi od križanja na Ilijinoj glavici),
• Petra Krešimira IV. (od križanja kod Vatrogasaca do križanja s Ulicom Frana Supila),
• Frana Supila (od križanja s Ulicom Petra Krešimira IV. do Ploča),
• Iza Grada (od Ploča do Pila),
• Branitelja Dubrovnika (od Pila do križanja kod Doma zdravlja).

Od zabrane se izuzimaju vozila javnog gradskog prijevoza (autobusi i autotaksi vozila), autobusi turističkih agencija, interventna vozila i vozila s posebnom dozvolom.

Za izlazak iz zone zabrane prometa vozila mogu bez ograničenja prometovati ulicama u smjeru Državne ceste 8, odnosno preko Pila prema Boninovu.

Dozvole za prometovanje u izuzetnim slučajevima izdavat će Upravni odjel za promet Grada Dubrovnika. Zahtjevi za izdavanje dozvola za prometovanje zaprimaju se u Upravnom odjelu za promet  Grada Dubrovnika, na adresi Ćira Carića 3, zaključno sa danom 30. prosinca (petak) u 12:00 sati.

Također se obavještavaju svi sugrađani koji će se na proslavu dočeka Nove godine uputiti vlastitim vozilima da će parking Luke Dubrovnik biti besplatan u vremenu od 19 sati na dan 31. prosinca do 7 sati na dan 1. siječnja.

Naslovnica Dubrovnik