Dalmacija Dubrovnik

humanitarni predznak

Moto djedice i 'Mame' za kupnju dječjeg defibrilatora u Dubrovniku

humanitarni predznak

Već tradicionalno, dubrovački bajkeri za blagdan svetog Stjepana skidaju kožne jakne i navlače na sebe odijela Djeda Božićnjaka kako bi dubrovačkoj dječici uljepšali božićno vrijeme.

Unatoč oblačnom vremenu, dolazak bajkera na Stradun opet je naišao na odličan odaziv. Dolazak je pozdravljen posebno kod najmlađih, koje su Moto Mrazovi uz "brum, brum" zvuke, te uz pomoć Baka Mrazica i vilenjaka, darivali slatkišima. Osim što su se počastila bombonima i čokoladicama, djeca su iskoristila priliku za fotografiranje na motociklima postrojenima duž Straduna.

Članovi dubrovačkog Moto kluba "Libertas Riders" odradili su ovogodišnji pohod Stradunu sa svojim prijateljima iz Konavala i Župe dubrovačke, iz motoklubova "Dvije rote" i "Nomadi" te "Du Moto forum", kao i sa svim bajkerima iz Dubrovnika točno u podne. Ovaj put dolazak motociklista na glavnu gradsku ulicu ima i humanitarni predznak, na što su organizatori akcije posebno ponosni.

"Moto Djedice" otkrivaju kako su se priključili velikoj akciji u organizaciji Facebook grupe "Mame iz Dubrovnika i okolice" za kupnju prijeko potrebnog uređaja za Dječji odjel Opće bolnice. Stoga su pozvali sve Dubrovčane da zajedno s njima prikupe što više sredstava za nabavu novog defibrilatora za Pedijatrijski odjel.

Uređaj stoji otprilike 77.493 kune, a bajkeri su sigurni da će upravo u vrijeme darivanja Dubrovčani pokazati da imaju veliko srce i da će se na Stradunu prikupiti dovoljno novca za kupnju ovog prijeko potrebnog uređaja za pomoć najmlađima.

Naslovnica Dubrovnik