Dalmacija Dubrovnik

Čvor Čeveljuša: policija uvodi rigorozne mjere

Prometni zastoji na cesti kroz Stablinu / Foto: Ante Šunjić
Pločanska policija hitno počinje primjenjivati rigorozne mjere na predjelu Čeveljuši kod Ploča, gdje se izvode radovi na izgradnji brze ceste koja spaja autocestu s gradom i lukom Ploče, odnosno izmješta dio postojeće trase državne ceste D-8. Rezultat je to pregovora predstavnika Grada Ploča koje je predvodio gradonačelnik Ante Karamatić, izvođača radova koje je predstavljao Mirko Udiljak, glavni inženjer gradilišta, predstavnika policije i glavara mjesnih odbora s toga područja.

Naime, ni sedam stotina prijava pločanske policije nije moglo zaustaviti desetke autobusa, kamiona i dostavnih vozila koji svakodnevno, unatoč zabranama, prometuju kroz gradilište i značajno usporavaju radove. Zbog toga je došlo do kašnjenja radova na čvoru Čeveljuša koji su trebali biti gotovi do 01. svibnja, pa su izvođači dobili potrebne suglasnosti o produženju roka zatvaranja Jadranaske magistrale do 20 svibnja.

Koliko je situacija ozbiljna, jer se približava početak turističke sezone, govori i činjenica da su Hrvatske autoceste kao investitor radova zaprijetile zatvarnjem gradilišta ako se situacija hitno ne normalizira. Razmišljalo se čak i o angažiranju zaštitara, ali je takva mogućnost, zbog objektivnih razloga, otklonjena. Podsjetimo, neuvjetnim makadamskim putovima kroz Čeveljušu i Stablinu za vrijeme trajanja radova može prometovati samo lokalno stanovništvo.

Ante Šunjić/EPEHA

Naslovnica Dubrovnik