Dalmacija Dubrovnik

Organizira druga maškadur

'Dani jegulja' treću godinu zaredom u dolini Neretve: kreće kulinarski show na opuzenskoj Pjaci

Organizira druga maškadur

I ove godine, treći put za redom održavaju se „Dani jegulje u Neretvi“. Manifestacija koju organizira udruga Maškadur Opuzen uz pokroviteljstvo predsjednica Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva poljoprivrede okupit će brojne Neretvane i njihove goste, koji će imati priliku naučiti nešto više o jegulji a na opuzenskoj Pjaci je organiziran i tradicionalni kulinarski show u pripremanju jela od jegulje. Partneri udruge Maškadur u realizaciji ovog za Neretvu važnog projekta su Razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA i Prirodoslovni muzej Metković, lokalni ugostitelji te neretvanski gradovi i općine.

Ovogodišnji Dani jegulje započinju u petak radionicom u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu posvećenoj važnosti jegulje za neretvanski kraj a voditi će je znanstvenik dr. Branko Glamuzina. Osim toga u Prirodoslovnom Muzeju Metković, otvoriti će se prigodna izložba o jegulji.

Za subotu je najavljen sajam delicija na opuzenskoj Pjaci a središnji događaj je kulinarski show u kojem sudjeluju: Hrvoje Zirojević, Damir Šarić te opuzenska udruga Pivčeva kala. Organizirat će se prezentacija proizvoda lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i vinara dok je u prirodoslovnom Muzeju u Metkoviću planirana kreativna radionica za najmlađe pod nazivom „Tajne jegulje“. Sajam neretvanskih delicija nastavlja se i u nedjelju a tijekom trodnevne manifestacije lokalni ugostitelji će nuditi posebne menije sa jeguljom.

Naslovnica Dubrovnik