Dalmacija Dubrovnik

'izgradite nam stanove'

Podstanari u Dalmaciji već su potpuno očajni: Želimo živjeti mirno, bez straha ćemo ikad više biti izbačeni iz stana 1. lipnja!

 'izgradite nam stanove'

CitizenGO je zajednica aktivnih građana koji surađuju koristeći online peticije rade na zaštiti i unapređenju života, obitelji i ljudskih prava, i uz pomoć online platforme za pisanje peticija svaki je građanin u mogućnosti poslati peticiju odgovornima kako bi pomogli u mijenjaju odluka na lokalnoj ali i nacionalnoj razini.

Upravo jedna takva peticija pojavila se i u dubrovačkom medijskom prostoru, a radi se o izgradnji podstanarskih stanova u Dubrovniku, čiji stanovnici već godinama muku muče s tim gotovo nerješivim problemom, piše dubrovacki.hr.

"Ova peticija važna je za sve građane-podstanare, obitelji, samohrane roditelje, građane slabijeg imovinskog stanja Grada Dubrovnika koji se godinama bore protiv skupih cijena nekretnina u Dubrovniku.

Ovom peticijom želimo izgradnju 500 subvencioniranih stanova po kvartovima grada kojima bi investitor bio Grad Dubrovnik i pružio građanima stanove u javni najam po povlaštenim cijenama.

Grad Dubrovnik slovi najbogatijim gradom u državi. Svima kojima je nužan dostojan život u gradu i kojima pripada pomoć od Grada Dubrovnika, potpišite ovu peticiju i živite dugoročno i mirno bez straha ćete ikad više biti izbačeni iz stana 01.06.", piše na online peticiji koju možete potpisati OVDJE.

Zanimljivo je i kako se gradska uprava odlučila, ili je barem tako najavila, "obračunati" sa svima koji gradske stanove po povlaštenim najamninama koriste, iako za to, kako je naglasio i sam gradonačelnik, baš i nemaju uvjete, odnosno imaju vlastite nekretnine ili pak velika primanja.

Ne stišava se ni bura oko POS-ovih stanova, društvene mreže vrve komentarima, a građanima su ovakve peticije postale posljednji pokušaji za promjenu katastrofalnog stanja kad je riječ o najmu stanova u turističkom Dubrovniku, gdje je nemoguće pronaći stan, a da ih stanodavci odmah ne ograniče iseljenjem s početkom turističke sezone. 
 

Naslovnica Dubrovnik