Dalmacija Dubrovnik

Medicinska sestra na pisti

Tek joj je 17: Opuzenka Nina Marinko bila je najmlađa natjecateljica na izboru za Miss županije, a otkrila je i zanimljive detalje 'iza kulisa' natjecanja

Medicinska sestra na pisti

Rođena u novom mileniju, 17-godišnja Opuzenka Nina Marinko bila je najmlađa natjecateljica na izboru ljepote u Dubrovniku.

Iako nije ponijela nijednu lentu, očarala nas je samouvjerenošću kojom je zračila dok je hodala pistom. A ni pogled ispod naočala nije nas ostavio ravnodušnima. Priznaje nam da se nikad nije okušala u manekenstvu jer jednostavno nije bilo prilike, ali hodanje po daskama i scenski nastupi itekako su joj u krvi.

– Odmalena sam bila na pozornici i nastupala u kazalištima, pa mi to nije bio neki problem. Sudjelovala sam i na školskom Lidranu i u veljači ove godine osvojila sam prvo mjesto u izboru stručnog žirija u čitanju duhovne poezije za srednje škole – rekla nam je Nina, koja tijekom školske godine živi u ženskom učeničkom domu "Paola di Rosa" u Dubrovniku, a školuje se za medicinsku sestru, ali nije sigurna želi li se u budućnosti baviti tim poslom.

– Voljela bih raditi ono što me čini samopouzdanom i sretnom i još uvijek tražim što će biti dovoljno dobro za mene. Privlači me manekenstvo jer mi je to novi izazov, ali ne bih htjela da mi to bude primarni posao – otkriva nam Nina, kojoj u životu svakako ne nedostaje izazova.

Tako u Opuzenu, gdje živi s majkom, starijom sestrom, četvero mlađe braće i očuhom, uvijek nešto nađe za "ubiti" slobodno vrijeme.– Preko ljeta vježbam veslanje za ženski Maraton lađa, na kojem sudjelujem već četiri godine, volim se rolati s prijateljima, crtati i gledati filmove. Ljeti pomažem majci u čišćenju apartmana u Blacama i na benzinskoj sam crpki čistila stakla na autima, uvijek se nađe nešto za raditi. Iako sam rođena u Zagrebu, u Opuzenu mi je cijela rodbina i svi uživaju u mandarinama. Nema toliko sadržaja kao neki veći grad, ali meni se sviđa baš ovakav kakav je – sa smiješkom nam otkriva Nina, koja je i tijekom školske godine puna obaveza.

S domom "Paola di Rosa" snima filmove koji osvajaju nagrade na domijadama i festivalima, a u jednom od njih naša je sugovornica imala i glavnu ulogu, na što je posebno ponosna. Ponosna je Nina i na svoj nastup na izboru za Miss Dubrovačko-neretvanske županije koji se održao krajem kolovoza u dubrovačkoj povijesnoj jezgri.

– Jako sam zadovoljna svojim nastupom jer sam dala sve od sebe i bila sam svoja. Ovo mi je prvi put da sam sudjelovala na izboru ljepote, i stvarno moram reći da ništa ne bih promijenila – govori naša najmlađa natjecateljica koju su prijateljice nagovorile da se prijavi.

– Obitelj i prijatelji dali su mi najveću podršku i zbog njih sam išla dalje jer ne bih mogla sama – kaže Nina, koju je ovo natjecanje motiviralo za dalje jer voli izazove i nada se da će joj ovo donijeti novu stepenicu u životu, ali poručuje da joj je škola uvijek na prvom mjestu.

Našu buduću manekenku pitamo je li bilo svađa i natjecanja među natjecateljicama, a ona odmahuje rukom i kaže da uopće nije bilo konkurencije, nego da je na cure gledala kao na nove prijateljice, gdje je svaka bila jedna uz drugu.– Natjecateljice su vrlo pozitivne djevojke i baš mi je drago što sam ih imala priliku upoznati i biti jedna među njima – kaže Nina, a na pitanje je li imala favorita daje pravi diplomatski odgovor:

– Ne, jednostavno se nisam mogla odlučiti koja je bila ljepša jer su sve bile predivne i drage.

Nina je do petog razreda osnovne škole živjela u Zagrebu, nakon čega se s obitelji preselila u dolinu Neretve.

Iako Opuzenka, Nina zbog škole više vremena provodi u Dubrovniku nego doma, ali noćne izlaske ipak ostavlja za Metković i Opuzen i zabave diljem Dubrovačko-neretvanske županije. Voli obući suknju s topom ili haljinu jer se u tome osjeća ženstveno, ali voli nositi i traperice s nekom udobnom majicom, s kojom iskombinira jeans ili kožnu jaknu i udobne tene.

– Volim jednostavnost, a ako u mojem modnom stilu treba nešto nadodati, onda to i učinim, ali u određenoj mjeri. Volim se i šminkati, ali ne pretjerano jer ne želim naštetiti koži – objašnjava nam Nina, koja se ne može zamisliti bez gumice oko ruke koju zove "prva pomoć".

Ni štikle baš ne nosi jer je i bez njih dovoljno visoka, točno 175 manekenskih centimetara.

 

Naslovnica Dubrovnik