Dalmacija Dubrovnik

'To se zove elitni turizam!'

Dovezli se luksuznim automobilima, ali što je sa smještajem? U Dubrovniku se dvoje turista 'ispružilo' nasred parkinga, no čini se da za to imaju sasvim opravdan razlog

'To se zove elitni turizam!'

Luksuzni automobili nisu uvijek garancija određenoga standarda, a to bi ljudi na području Balkana trebali znati iz iskustva. Poznato je da se ovdje volimo pokazivati, pa smo često spremi uložiti i skrpati se koliko možemo, samo kako bismo pokazali drugima da 'se ima' i da 'se može'.

Nije rijetkost naići na one koji voze skupe automobile, a na kraju mjeseca krpaju kraj s krajem. Dvoje Belgijanaca fotografiranih u Dubrovniku potvrđuju da to ipak ne vrijedi samo za 'balkanski mentalitet'. Turisti su se tako dovezli u bijesnim autima, ali za smještaj se nisu pobrinuli.

Fotografirani su kako spavaju na parkingu, između svojih skupih ljubimaca. Da vlasnici Audija i Mercedesa nemaju za jedno noćenje, teško je povjerovati, ali možemo pretpostaviti da su samo iznimno štedljivi.

Iza njihove odluke krije se zapravo vrlo dobar razlog. Na tom je mjestu u Dubrovniku policijski službenik Denis Pavela postavio tablu za umorne turiste na kojoj stoji: "Ako ste umorni, zaustavite se".

Upravo to su učinili odgovorni belgijski turisti, pa su izvadili jastuke i prekrivala te 'ubili oko' nasred parkinga.

Na facebook stranici "Uživo s dubrovačkih ulica" fotografiju su sarkastično prokomentirali.

"To se zove elitni turizam, pogled iz kreveta na Lapad, Petku, Grušku valu, neprocjenjivo za ovu lovu. Ovakav pogled nema nijedan hotel u Gradu."

"Mora doć doma sa merđom, a nema 50 eura u špagu za prespavat, ima takvih čudo..."

Naslovnica Dubrovnik