Dalmacija Dubrovnik

sandokan s otoka

'Nisam mahao mačetom, nego kosirom': Korčulanin iznio svoju stranu priče o incidentu na plaži i najavio potez kojim planira riješiti pitanje opstanka Hrvata na moru

sandokan s otoka

Slobodnoj Dalmaciji obratio se Ivan Parlov, Korčulanin o kojem smo pisali u tekstu 'Nevjerojatne scene na Korčuli, mještani zgroženi: samoprozvani general s mačetom tjerao šokirane kupače s prepune plaže!'. Tražeći demantij, Parlov nam je iznio svoju stranu priče i incidenta na plaži. Pa evo što piše.

'Tekst ste objavili pred proslavu godišnjice Oluje i Pobjede, a ja sam umirovljeni hrvatski časnik u činu kap.fregate ili pukovnik. Šikaniran sam u JNA kao Hrvat i jedan od malobrojnih oficira koji nije bio u SKJ gdje me nisu htjeli primiti jer sam “hrvatski nacionalist i crkvenjak”, što nikad nisam bio.

Uz put sam sada etiketiran kao jugooficir i komunjara, koja ni stan od JNA dobija nije. Znači nepodoban za sve Uljebe i Krkane kako onda tako i danas, a ja sam uvik isti “ne dam se, ne dam minjat”. Početkom rata za nezavisnost 91. stupam u HRM kao dragovoljac kroz pomorsku blokadu Jadrana s pištoljem i dvi bombe u džepu.Formirao sam obalnu topničku bitnicu na Šolti i sudjelovao u organizaciji obrane grada Splita s mora i u studenom 91. zajedno s topnicima Brača, i Korčule smo napravili svoju Oluju na moru uništili i oštetili 22 neprijateljska broda i oslobodili 10.000 kvadratnih kilometara morske površine i oslobodili morske plovne putove između dalmatinskih gradova i otoka, za što smo odlikovani ordenom hrvatski trolist i proglašeni junacima Domovinskog rata 91.

Nepravda na plažama

Nakon rata ili točnije prije pet godina počeo sam se baviti iznajmljivanjem apartmana na Korčuli, i odmah uočio nepravdu na plažama, a osobito kada sam se kupao na plaži Soline gdje je država stala u obranu koncesije na mulu, gdje su na prijavu silnika iz prvog reda angažirali brod od 33 metra da maknu mene, mirnog kupača sa “njegovog mula”, iako se kasnije ispostavilo, da tip nije imao koncesiju za taj mul, već samo na vezanje jednog brodića, a koja je istekla prije 5 godina.

Nakon toga sam organizirao Peticiju za zaštitu plaža u Korčuli koja je u tri dana skupila više od 950 potpisa i krenuli smo u pravnu bitku za zaštitu naših plaža.

Stranke i peticije

Poslao sam peticiju na razna hrvatska ministarstva, a oni su samo odmahivali svojom debelom birokratskom rukom na naše vapaje za pravicom. Poslao sam dopise i raznim EU i svjetskim institucijama, još čekam odgovor od njih.

Shvatio sam da ovako neću moći ništa riješiti pa sam se učlanio u ORAH, pa u HSLS, ali ni oni nisu imali razumijevanja za taj problem, onda sam se učlanio u MOST koji se angažirao u nekim ministarstvima, ali uskoro i Most se ruši pa se ostalo na pokušajima.

Sad ću pokušati preko HDZ-a i nadam se da ćemo konačno riješiti to krucijalno pitanje opstanka Hrvata na moru.

Ove godine sam opet došao na plažu i smjestio svoj ručnik na “njihov mul” Naravno silnici iz prvog reda su bacili moju skupocjenu 1000 godina zlatom vezenu slobodnu ležaljku - obični ručnik, pa sam i ja njihove ležaljke bacio u Jadransko more, a sutradan sam uzeo kosir i pročistio put oko plaže dok nije bilo kupača, ali su se brzo stvorili silnici i verbalno me napali, na što sam zvao Policiju koja je uredno intervenirala.

Naslovnica Dubrovnik