Dalmacija Dubrovnik

demantij

'Vodovod' Blato: Ovakva voda nije zatrovana niti štetna

demantij

Nakon teksta objavljenog na našem portalu pod naslovom 'Na Korčuli more ušlo u vodovod, dio mještana zbog velike količine soli u vodi završio na Hitnoj', iz tvrtke 'Vodovod' d.o.o. Blato poslali su demantij koji prenosimo u cijelosti:

Poštovani!

Vezano za članak objavljen u Slobodnoj Dalmaciji o situaciji sa vodoopskrbom na našem uslužnom području, navedeni su netočni podaci, a za što dajemo slijedeće pojašnjenje:

Izmjerene količine klorida u vodi, koja se distribuira direktno korisnicima, kreću se od 530 do 944 mg/l. (Vodovod d.o.o. Blato ima rješenje Ministarstva zdravstva za dozvoljene kloride do 400 mg/l)

Ovakva voda nije zatrovana niti štetna za zdravlje i kome okus ne smeta može je nesmetano i konzumirati. Iz predostrožnosti, dali smo preporuku, prema uputama Zavoda za javno zdravstvo Dubrovnik, da vodu ne konzumiraju bolesne osobe koje moraju paziti na unos soli prehranom.

U prilogu dostavljamo izvješće Zavoda za hitnu medicinu DNŽ ispostava Blato, u kojem se navodi da u periodu od 08-10. kolovoza 2017. god. nije utvrđen niti jedan slučaj trovanja vodom.

Molimo, shodno naprijed iznijetom da demantirate navode u članku ”Mještani koji su pili vodu javljaju da su primjetili zdravstvene tegobe, a na odjel Hitne pomoći u Blatu cijeli dan stižu pacijenti s dehidracijom uzrokovanom visokom razinom soli u vodovodnoj vodi”.

Molim da nas izvjestite o poduzetim mjerama.

S poštovanjem,

Ruška Gavranić, ing. građ., direktorica

Naslovnica Dubrovnik