Dalmacija Dubrovnik

istraga u tijeku

Nesretni Čeh pronađen mrtav: okončana potraga za 34-godišnjakom koji je nestao nakon sudara gumenjaka i brodice

istraga u tijeku

NOVIJE

U Kućištu je oko podne okončana potraga za nestalim 34-godišnjim Adamom H. iz Praga, javlja Dubrovački.hr

Nesretni Čeh pronađen je mrtav nakon što se gumenjakom sinoć sudario s brodicom oko 22.30 sati u Pelješkom kanalu, između mjesta Viganj na Pelješcu i Tri Žala na Korčuli. Traga se od sinoć za najmanje jednom osobom, vozačem gumenjaka, češkim državljaninom.
 
Doznaje se da je Čeh bio jedini putnik u gumenjaku. U tijeku su izvidi kako bi se rasvijetlile okolnosti nesreće. 

U koordiniranu akciju potrage uključeni su Lučka kapetanija, PU dubrovačko - neretvanska pomorska policija i Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru iz Rijeke. Očekuje se da će se u potragu uskoro uključiti i zračne jedinice obalne straže. 

Na brodici su navodno bili hrvatski državljani koji nisu ozlijeđeni u snažnom sudaru s gumenjakom.

RANIJE

Ministarstvo mora prometa i infrastrukture izvijestilo je u četvrtak kako je na dubrovačkom području u tijeku opsežna koordinirana pomorska potraga za nestalim češkim državljaninom koji je nestao u sudaru dviju brodica, kasno sinoć u Pelješkom kanalu, između Kućišta na Pelješcu i Tri žala na Korčuli.

Kako navode u priopćenju, pomorska nesreća dogodila se u srijedu oko 22,30 sati, kada su se sudarile dvije brodice jedna pod hrvatskom, a druga pod češkom zastavom. 

Opet pomorska nesreća u blizini Dubrovnika: sudar gumenjaka i brodice, u tijeku velika potraga za nestalom osobom

Na prvoj dužine 10,6 metara nalazila su se četiri osobe, od kojih dvije odrasle i dvoje djece, svi hrvatski državljani, dok je na drugoj, gumenjaku dužine pet metara bio češki državljanin rođen 1983. godine za kojim se traga.

'Dosadašnja potraga nije rezultirala pronalaskom nestalog češkog državljanina', priopćili su iz Ministarstva. Napominju kako nitko od hrvatskih državljana nije ozlijeđen.

U području potrage, za sada, uz sva službena plovila, u koordinaciju je uključeno i sedam privatnih brodica. Obje brodice koje su sudjelovale u nesreći trenutno su na vezu pod policijskim osiguranjem gdje Općinsko državno odvjetništvo  u suradnji sa službenicima Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske i službenicima Lučke kapetanije Dubrovnik obavlja očevid o uzrocima te pomorske nesreće

Naslovnica Dubrovnik