Dalmacija Dubrovnik

druženje u Dubrovniku

Plenković se sastao s izvršnom direktoricom MMF-a Christine Lagarde, raspravljali o preduvjetima za uvođenju eura

druženje u Dubrovniku

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u ponedjeljak se u Dubrovniku sastao s izvršnom direktoricom Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde, a razgovarali su o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama koje se provode u cilju očuvanja financijske stabilnosti i održivosti javnih financija, a bilo je riječi i o aktivnostima i naporima koje Vlada čini kako bi se ubrzao gospodarski rast i povećala zaposlenost, priopćeno je iz Banskih dvora.

Premijer Plenković upoznao je izvršnu direktoricu Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde s Nacionalnim programom reformi 2017., kao temeljnim dokumentom u provođenju strukturnih reformi i naglasio da je izlazak Hrvatske iz Procedure prekomjernog proračunskog manjka potvrda Vladine odgovorne fiskalne politike. 

Sugovornici su se složili da je važno nastaviti s provođenjem racionalne politike u upravljanju javnim financijama, što je jedan od preduvjeta za pristupanje eurozoni i uvođenju eura, navode iz Vlade.

Uz predsjednika Vlade na sastanku je bila potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Naslovnica Dubrovnik