Dalmacija Dubrovnik

teatar apsurda

Još jedan dokaz da je u politici sve moguće: da bi zapaprio Mostovcima, Jambo podržao nećaka svog ljutog neprijatelja

teatar apsurda

Da je politika sektor pun apsurda, dokazuje i situacija iz Metkovića. Hrvoje Bebić, nećak nekadašnjeg HDZ-ovog predsjednika Sabora Luke Bebića, postao je predsjednika Gradskog vijeća Metkovića. HDZ-ovoj listi na kojoj je bio i Bebić vjetar u leđa dao je i Stipe Gabrić Jambo, koji je s Lukom Bebićem godinama bio na ratnoj nozi, piše tportal.
 
Tridesetogodišnji Bebić bio je peti na listi HDZ-a Gradsko vijeće Metkovića. HDZ je osvojio sedam vijećničkih mjesta, jednako kao i Most. No Most je, nakon što je izgubio i u utrci za gradonačelnika Metkovića, sada izgubio i većinu u Gradskom vijeću jer su podršku HDZ-ovcima dala i dva vijećnika  HSS-a, Stipe Gabrić Jambo i Željko Mordžin.

Hrvoje Bebić izabran je tako za predsjednika Gradskog vijeća Metkovića uz Jambinu potporu, koji je u kampanji i nakon nje vodio pravi rat protiv Mostovaca koje jepošto-poto želio skinuti s vlasti.

A sličan je rat nekoć vodio i sa stricem Hrvoja Bebića, Lukom Bebićem. Taj HDZ-ov veteran, nekadašnji metkovski gradonačelnik te bivši šef Sabora godinama se preko medija prepucavao s Jambom. Jedan drugog su krivili za katastrofalne poplave u tom gradu iz 2010., optuživali su se za laži, klevetali i obostrano si izvlačili 'prljavi veš' kad god su stigli.

Jambi je danas metkovski HDZ omiljena opcija, a Luka Bebić je odavno u mirovini, piše tportal.

Naslovnica Dubrovnik