Dalmacija Dubrovnik

Abramovič zainteresiran za šipansku vilu "Katino“

Nogomet koji je ruski tajkun Roman Abramovič prošloga ljeta s ekipom "zabacio“ na mjesnom igralištu u Šipanskoj luci mogao bi prerasti u nešto više od puke igre i ljetne zabave.Upravo Abramovič, naime, spominje se kao najizgledniji budući vlasnik prelijepe vile "Katino“ u Šipanskoj luci.

Kako doznajemo, vlasnici, obitelj Stjepović, vilu koja se nalazi na predjelu Katina, zaista su ponudili na prodaju, a uz nju kupcu nude i kuću za služinčad u neposrednoj blizini, te veliku zemljišnu površinu koja se proteže uz brdo.

Riječ je, slažu se stanovnici Šipanske luke, o vrlo lijepom objektu, čija je unutrašnjost, međutim, u potpuno derutnom stanju i nije pogodna za stanovanje. Tako Abramoviča, ako se odluči na kupnju svog prvog objekta na hrvatskoj obali, očekuje temeljita obnova vile.

Zanimanje tog bogatog Rusa nije iznenadilo otočane navikle na poznate ljudi iz cijeloga svijeta koji su ljeti česti posjetitelji. Roman im je posebno ostao u sjećanju po neobuzdanoj igri u središtu mjesta. „Bili su kao djeca“, kažu mještani prisjećajući se velike ekipe tjelesnih čuvara i drugih pratitelja, koji su zajedno s vlasnikom s loptom "istrčali na teren“ nakon iskrcaja s Abramovičeve luksuzne megajahte "Ecstasea“.

Inače, kao jedan od potencijalnih novih stanovnika Šipana spominje se i princ Albert od Monaka koji je navodno također zainteresiran za kupnju nekretnine na najvećem Elafitskom otoku. Monegaški princ, naime, jedan je od na desetke poznatih i bogatih iz cijeloga svijeta koji svakog ljeta skupocijenim jahtama posjećuju Šipan.

O. Gustin Čuljak / EPEHA

Naslovnica Dubrovnik