StoryEditorOCM
Dalmacijapostavljen kamen temeljac

Metkovci će u stanove POS-a useliti za 540 dana

26. rujna 2016. - 19:51
pos_metkovic5-260916.JPG

U Metkoviću je počela gradnja 55 stanova iz programa društveno poticane stanogradnje. 

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja, Lovre Kuščević i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Goran Bradić te župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, položili su u ponedjeljak kamen temeljac za izgradnju ove višestambene građevine POS-a.

Riječ je o investiciji vrijednoj 29 milijuna kuna s PDV-om, od čega su oko deset milijuna kuna poticajna sredstva Republike Hrvatske.

Nova zgrada se gradi u Ulici Ante Starčevića, nedaleko od Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković. 

Prema projektu, gradi se 55 stanova s pripadajućim garažno-parkirnim i vanjskim parkirnim mjestima, ukupne neto korisne površine oko 3.658,74 četvorna metra. 

Zgrada će jednim dijelom imati tri, a drugim četiri kata s dva ulaza na sjevernoj strani dok je podrum projektiran kao garaža s 34 garažno-parkirna mjesta.

Izgradnja zgrade, njezino opremanje komunalno-opskrbnom infrastrukturom i priključcima te predaja APN-u trebali bi uslijediti za 540 dana od dana uvođenja u posao.

- U Metkoviću se gradi pedeset i pet stanova, a ove dizalice koje vidimo na gradilištu govore da smo mi Vlada, koja ispunjava svoja obećanja, kazao je ovom prigodom ministar Kuščević, naglasivši da se trenutačno na razini Hrvatske gradi 260 stanova POS-a a u pripremi je novih 360 stanova.

- Naglasak dajemo na izgradnju u manjim sredinama dok za velike gradove pripremamo nove projekte - pojasnio je Kuščević.

Tako je stambeno zbrinjavanje kroz program društveno poticane stanogradnje ponovno aktualno. Cijena POS-ova stana u Metkoviću je oko 1040 eura po četvornom metru, a cijena bi mogla biti još i nešto niža, pojasnio je Goran Bradić, ravnatelj Agencije za pravni promet nekretninama.

Kupci imaju mogućnost stanove otplatiti na rok od trideset godina, uz godinu dana počeka te prosječnu kamatu od oko 3,75 posto. Tako bi stan od 50 metara četvornih u Metkoviću trebao koštati ukupno oko 52 tisuće eura pa bi mjesečna rata za njega iznosila nešto više od 160 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 11:28