Dalmacija Dubrovnik

metković slavi

Grmoja: Nikada uoči Dana grada nije bilo više gradilišta i investicija

metković slavi

Zamjenik gradonačelnice Metkovića, Nikole Grmoja, u povodu Dana grada i blagdana Svetog Ilije održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je podsjetio na uspjehe gradske vlasti u proteklom trogodišnjem razdoblju. 

Predstavio je brošuru u kojoj su na pedesetak stranica pobrojani svi uspjesi gradske vlasti Mosta.

- Često nam se zna prigovarati od strane oporbe da smo odgovorni i transparentni, ali da ništa konkretno nismo učinili. Kako bi građanima pokazali da smo puno toga napravili, odlučili smo se za ovu brošuru u kojoj je pobrojano sve od vraćanja famoznih dugova do gradskih projekata. 

Uza sve probleme koje smo naslijedili puno smo toga i napravili, kazao je Grmoja, naglasivši kao najvažniji projekt izgradnje nasipa za obranu od poplava.

- Nasip se nije mogao početi graditi dok ova vlast nije sudjelovala u povjerenstvu koje je izabralo izvođača. To je investicija od pedeset milijuna kuna, kazao je Grmoja.

Naveo je da se uređuje šetnica sa bicilističkom stazom. Za taj projekt je ministarstvo turizma osiguralo 900 tisuća kuna. A tu je i izgradnja kanalizacije u dvije gradske ulice, Nikole Tesle i neretvanskih gusara, biljnog pročistača, uređenje male tržnice na desnoj strani grada te veliki infrastrukturni projekti vrijedni peko pedeset milijuna kuna a usoro slijedi i rekonstrukcija Trga Bana Jelačića.

- Nikada uoči Dana grada u Metkoviću nije bilo više gradilišta i investicija. Jako smo zadovoljni učinjenim. Uvijek se može bolje. Gradska vlast je pokazala da je osim što je racionalna i uspješna, kazao je Grmoja.

Dobrović otvorio pročistač

Ministar zaštite okoliša, Slaven Dobrović otvorio je u Prudu nedaleko od Metkovića biljni pročistač otpadnih voda koji će služiti za zaštitu izvorišta Regionalnog vodovoda Neretva-Pelješac-Korčula-Lastovo. 

Riječ je o investiciji vrijednoj oko sedam milijuna kuna a sredstva su u stopostotnom iznosu osigurana iz Projekta zaštite voda od onečišćenja na priobalnom području kroz GEF darovnicu.

Biljni pročistač otpadnih voda štiti će izvorište u prudu sa kojega se pitkom vodom napaja preko pedeset tisuća stanovnika, Neretve, Pelješca, Korčule, Lastova i Mljeta.

Naslovnica Dubrovnik