Dalmacija Dubrovnik

prvi dan u klupama

Dubrovnik: za 466 prvašića danas počinje škola

prvi dan u klupama
Školarci su danas nakon dva i pol mjeseca ljetnog odmora ponovno sjeli u školske klupe u društvu svojih školskih kolega. Ljetni je predah vremenski bio kao rezerviran za kupanje i ostale ljetne radosta, a sada opet treba uzeti bilježnice, olovke, kemijske i udžbenike u ruke i sa školskom torbom na leđima krenuti u školi.

"Škola zove i đake nove" kaže jedna zgodna rima. Danas će naime mnogi po prvi put sjesti u školske klupe, upoznati nove prijatelje i svoju učiteljicu ili učitelja.

Danas je za prvašiće i njihove roditelje poseban dan, početak jednog do sada sasvim nepoznatog i novog razdoblja života. U školama diljem naše Županije, ali i grada bit će održane prigodne priredbe povodom početka nove školske godine.

- Prema podatcima Ureda državne uprave za 3255 učenika osnovnih škola od čega 466 prvašića danas počinje škola. Svi gradski dužnosnici na čelu s gradonačelnikom će danas obići škole i školarcima poželjeti uspješan početak školske godine. Gradonačelnik ide u Mokošici, a dužnosnici i u druge škole.

Nastojimo ne samo prvašićima, nego učenicima svih osnovnih škola poželjeti sretan početa, iskazati tako stalnu skrb Grada počevši od kontinuirane gradnje i nadogradnje školskih kapaciteta pa do stalnog obogaćivanja školskih programa, bilo nastavnih, bilo izvanastavnih, kazao je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo, Miho Katičić.

Učenicima i njihovim roditelja, učiteljima i profesorima želimo uspješan početak škole, posebno učenicima želimo izobilje petica!

Dubrovački vjesnik,
FOTO: Željko TUTNJEVIĆ/CROPIX
Naslovnica Dubrovnik