Dalmacija Dubrovnik

HDZ odgovara Petrovu: Otkad se kvartovski sastanci održavaju u Dubrovniku i Omišu?

Arhiv CROPIX

Metkovski HDZ odgovorio je gradonačelniku Boži Petrovu na nedavne javne prozivke i kritike upućene upravo na račun gradskog i županijskog HDZ-a.

“Lijepo vas molimo da ubuduće političku komunikaciju na razini Grada Metkovića ne koristite u cilju ponižavanja i podcjenjivanja pojedinca ili pak političke stranke, kojoj se obraćate”, istaknuli su HDZ-ovci u podužem priopćenju u kojem ističu propuste aktualne gradske vlasti i neerealizirana predizborna obećanja.

“Kako se ponašaju gospoda iz HDZ-a, pokazali smo vam u izbornoj noći 20. svibnja 2013. godine, kada smo ostali veliki unatoč činjenici da nam rezultati izbora nisu išli u korist. Tada smo svi, od simpatizera pa do aktivnih članova, bez fige u džepu, stali uz vas i vaš tim te poručili svima ‘Želimo promjene’. Nije nas tad zanimalo politikantstvo, jer ste vi isto učinili na lokalnim izborima 2009. godine, a HDZ to cijeni i ne zaboravlja”, stoji u priopćenju Predsjedništva HDZ-a GO Metkovića.

“Itekako smo upućeni u gradska događanja te cijenimo napore Metkovića d.o.o. i Čistoće d.o.o., kao svijetlu točku. Svakako bismo istaknuli revitalizaciju kina u nadi da je GKS samo privremeno rješenje, a pitanje parkinga podržavamo kao mjeru uvođenja reda u gradske javne površine, a nikako kao vitešku borbu za svaki pedalj asfalta.
To nije u interesu građana Metkovića, pa time ne može biti ni interes gradonačelnika”, rezolutni su HDZ-ovci.

“Otvaranje Vašeg mandata pamtimo po ponašanju u skladu s ‘pažnjom dobroga gospodara’, ali napominjemo da se u političkom kulturnom svijetu gradonačelnik s tim ne hvali, niti mu se za to čestita. To je Vaša zakonska obveza i dužnost pred građanima ovoga grada.

Jedino ovim putem možemo zahvaliti privatnim trgovačkim društvima, trgovcima pojedincima, obrtnicima, samostalnim profesionalnim djelatnicima, te građanima ovoga grada koji su urednim podmirivanjem svojih mjesečnih obveza punili gradski proračun i vama omogućili održavanje hladnoga gradskog pogona”, kritiziraju HDZ-ovci aktualnu gradsku vlast Metkovića.

“Obećali ste kvartovske sastanke, samo nismo znali da će se oni održavati u Dubrovniku, Omišu, Hvaru, Vrgorcu, Pločama”, rezolutni su u HDZ-u Metkovića, koji još gradskoj vlasti spočitavaju nerad, kadroviranje te nepoštivanje danih izbornih obećanja.
S. SOLDO

Naslovnica Dubrovnik