Dalmacija Dubrovnik

Sanacija kupališta

Uređuje se Porporela

Sanacija kupališta

Porporeli je sanacija prijeko potrebna radi sigurnosti kupača / Tonči Plazibat / CROPIX

Počela je sanacija popularnoga dubrovačkoga gradskog kupališta Porporela, odgođena nekoliko dana zbog južine i plime koja je na tom području otežavala radove.

Da je Porporeli sanacija prijeko potrebna radi sigurnosti kupača, pokazuju brojne rupe uz obalu, ali i opasne zahrđale željezne armature zbog kojih bi se ljubitelji kupanja lako mogli ozlijediti.

Grad Dubrovnik je potkraj travnja sanirao više gradskih kupališta koja su tijekom zime bila oštećena i podrovana pod naletima jakih valova i olujnog nevremena.

Radovi na plaži u Uvali Lapad, kupalištu kod hotela “Libertas Rixos” i plaži Šulić su završeni, postavljen je novi kamen i plaže su u potpunosti spremne za predstojeću ljetnu sezonu kupanja.

Uz početak ovogodišnje kupališne sezone, gradska uprava vodila je računa i o izletnicima koji pohode Lokrum.

Tako je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, koji je Međunarodni praznik rada proveo na Lokrumu s članovima Udruge oboljelih od dijabetesa, najavio je kako će na popularno dubrovačko izletište uvesti dva panoramska turistička vlakića koji će voziti do vidikovca gdje će izletnici moći napraviti “fotopauzu”.

Uz napomenu kako su turistički vlakići uobičajen sadržaj, primjerice, na Plitvicama i Brijunima, Vlahušić je istaknuo kako će novost u ponudi neznatno pridonijeti povećanju cijene karte.

GABRIJELA BIJELIĆ


Naslovnica Dubrovnik