Dalmacija Dubrovnik

HDZ: Lijep ulazak u kampanju za lokalne izbore

Branko Bačić / Arhiv CROPIX

U povodu pobjede koalicije HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević i BUZ-a na izborima za Europski parlament, predstavnici županijskih i gradskih organizacija Dubrovačko-neretvanske županije održali su konferenciju za medije u Dubrovniku. Na konferenciji su govorili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić, predsjednik Županijskog vijeća HSP-a dr. Ante Starčević Ivo Šimunović, župan Nikola Dobroslavić i kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Teo Andrić.

Svi su izrazili zadovoljstvo rezultatima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u kojoj je HDZ-ova koalicija pobijedila s 43,63 posto glasova. Branko Bačić rekao je da su rezultati izbora rezultat sjajnoga rada njihove stranke, a velika kritika Vladi Zorana Milanovića.

− Ovo je rezultat sjajnog rada u županiji, a i pokazatelj lošeg rada SDP-ove Vlade. Veliki doprinos u pobjedi dala je Dubrovačko-neretvanska županija. Kad bi se rezultat u našoj županiji preslikao na nacionalnu razinu, naša bi koalicija imala sedam mandata. Pobijedili smo u pet gradova i 14 općina u županiji, što nam je velik poticaj uoči lokalnih izbora. Čestitam i Olegu Valjalu, Dubrovčaninu koji je ušao u Europski parlament, a posebno našim damama Dubravki Šuici i Ruži Tomašić. Pred nama je još puno posla, ovo je jako lijep ulazak u kampanju za lokalne izbore − zaključio je Bačić.

Ivo Šimunović, predstavnik HSP-a dr. Ante Starčević, izjavio je da je ovo tek prvi izazov za njihovu koaliciju.

− Nakon ovoga pred nama je drugi izazov, idemo u nove pobjede, slijede lokalni izbori, a vrhunac će biti na prijevremenim parlamentarnim izborima. Ako mi osvojimo vlast, nećemo raditi zadnjih 15 dana mandata − istaknuo je Šimunović.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je da su rezultati izbora velika opomena vladajućoj koaliciji u državi.

− Kukuriku vlast dobila je veliku opomenu, a zaslužuju i nešto više. Rezultat nam podiže uvjerenje da ćemo pobijediti u svim županijskim gradovima, općinama i u samoj županiji − uvjeren je Dobroslavić.

Kandidat za gradonačelnika Teo Andrić zahvalio je biračima koji su izišli na izbore, bez obzira na to za koga su glasali, te je izrazio zadovoljstvo rezultatima.

− Ovo je pokazatelj da su građani nezadovoljni koalicijom SDP-a i HNS-a. Iako neki kažu da je odaziv bio slab, može se reći kako je ovo bila najmjerodavnija i najvjerodostojnija anketa uoči predstojećih lokalnih izbora − zaključio je Teo Andrić.
A. V.
Naslovnica Dubrovnik