Dalmacija Dubrovnik

METAL U REVELINU

Letjeli grudnjaci: 'Crna udovica' i nakon 20 godina bacila publiku u trans

METAL U REVELINU

 - Ostanite vjerni heavy, heavy metal zvuku, tim stihovima završio je koncert dubrovačke Crne udovice u tvrđavi Revelin, pretijesne da bi primila sve zainteresirane. Više od 200 ljudi moralo je ostati pred vratima, a na koncertu Crne udovice u originalnom sastavu nakon punih dvadeset godina, uz Dubrovčane, nisu bili rijetki ni fanovi iz drugih gradova.

Nakon nastupa čekalo se da se članovi banda potpišu na reizdanje albuma “Sudbina”, koji je donedavno vrijedio kao raritetni primjerak za kojim se tragalo po internetu. Vrhunac koncerta, koji je pokazao da je publika gladna ovakvih događanja i na kojem su se skupljali grudnjaci i tangice koji su letjeli prema pozornici, bio je trenutak kada je Zvonko Kaitner Doka na gitari odsvirao prve akorde Obale tuge.

Na pozornici se mijenjala postava, od originalne, Doka, Pero Baule (bubnjevi), Željko Miš (bas), Enes Omerčahić (klavijature) i Davor Erceg (vokal), do postave sa Željkom Lalom kao basistom i Bobom Rajačićem na bubnjevima te, naravno, Goranom Karanom. Koncert je inače realiziran uz pomoć udruge Porporela, a velika uloga je bila Željka Lale.

D. MLADOŠIĆ / EPEHA

Naslovnica Dubrovnik