Dalmacija Dubrovnik

humanitarni koncert

‘Crna udovica’ ponovno na pozornici

Crna udovica na 25. obljetnicu osnivanja banda u utorak navečer u Revelinu u 22 sata ponovo izlazi na pozornicu. Dubrovački metalci, koji su osamdesetih prašili bivšom državom, specijalno za ovu prigodu okupili su se u originalnom sastavu.

Koncert je humanitarnog karaktera, jer je prihod namijenjen dvjema obiteljima iz stare gradske jezgre, a iz banda obećavaju vrhunski glazbeni doživljaj, uz veličanstvene efekte i vrhunski razglas.

 - Moramo zahvaliti našem prijatelju, ali i tekstopiscu za neke pjesme te jedno vrijeme članu grupe Željku Lali, na čiji poticaj smo se okupili i koji je u biti najzaslužniji za vrhunsku opremu kojom će koncert biti popraćen, govori basist Crne udovice Željko Miš.

Na koncertu će biti i Lukša Čokljat Čolo, inače autor riječi balade Obala tuge, koji će zagrijavati publiku odabirom glazbe, a kao specijalni gost nastupit će i Goran Karan koji je na mjestu vokala grupe zamijenio Davora Ercega. Karan će otpjevati neke od pjesama koje su stvarane za Crnu udovicu, a kasnije su objavljene na albumu Big bluea, banda koji je nakon razlaza Crne udovice osnovao gitarist Zvonko Kaitner Doka.

Repretoar će, naravno, biti sačinjen od “stvari” s legendarnog i, nažalost, jedinog objavljenog albuma Crne udovice “Sudbina”, izdanog 1987. godine, te nikad službeno objavljenih, ali većini poklonika banda dobro poznatih pjesmi s “dema” za drugi album. 

                                                                                                         D. MLADOŠIĆ / EPEHA

Naslovnica Dubrovnik