Dalmacija Dubrovnik

Sindikati Luke Ploče premijeru Milanoviću: Vi nas provocirate - vraćate direktora kojeg smo otjerali prije 20 godina

Imena dvojice od četvorice novih članova Upravnog vijeća Lučke uprave Ploče, Nikole Mendrila i Ante Jelčića, imenovanih od Vlade RH, izazvala su nezadovoljstvo Nezavisnog sindikata djelatnika Luke Ploče, Sindikata radnika, Radničkog vijeća i lučke Udruga veterana, čiji su čelnici zbog toga poslali pismo hrvatskome premijeru Zoranu Milanoviću.

„Vaše je pravo i pravo Vaše Vlade da imenujete koga želite. Postavili ste Vaše ljude, što je u redu, ali pitanje je da li je to po stručnosti. Imenovali ste u Vijeće Antu Jelčića, kojega su radnici Luke Ploče otjerali s mjesta direktora našega poduzeća prije 20 godina, a Vi ga sada vraćate, što smatramo provokacijom“, stoji, između ostaloga, u pismu.

Lučki sindikalisti i veterani istaknuli su kako je i Vlada premijera Ive Sanadera imenovala u Vijeće 72-ogodišnjega Stjepana Dodiga, te da su se oni borili svim sredstvima da ga smijene. Podsjetimo, mediji su tada Dodiga predstavljali kao kućepazitelja vikendice Luke Bebića.

„Vi nam sada ponovno imenujete Jelčića koji ima 72 godine. Također, imenujete u Vijeće pomoćnika ministra iz Rijeke, kao da u našemu kraju nema kadrova koji mogu obnašati tu dužnost. Dužni smo Vas obavijestiti da smo mi, predstavnici radnika Luka Ploče d.d., postigli dogovor s Vladom Jadranke Kosor da sami predložimo svoga predstavnika u Vijeće Lučke uprave Ploče, a Vi sada i taj dogovor ignorirate. Mislimo da nije dobro ni za Vas ni za nas da se podižu tenzije“, stoji u pismu premijeru Milanoviću, kojega iz Luke Ploče pozivaju da o svemu još jednom razmisli.

Vlada RH je umjesto Joška Nikolića, Ante Brljevića, Ozrena Matijaševića i Nike Raiča u Vijeće imenovala, uz Mendrila i Jelčića, još Ivu Karamatića i Gorana Ižotića. Preostali članovi su Ivo Matković, Ivan Pavlović, Marija Vučković i Krešimir Vejić.

Ante Šunjić
Naslovnica Dubrovnik