Dalmacija Dubrovnik

Proglašeni najbolji dizajni vinskih boca

Na već tradicionalnoj županijskoj manifestaciji Festa od vina, u cilju promicanje kvalitetnije vizualne prezentacije vina s područja juga domovine, prema odluci Stručnog ocjenjivačkog suda dodijeljene su nagrade za dizajn vinskih boca.

Tako je za design pakovanja bijelih vina nagrada pripala dizajneru Mariu Hlači za design vina "Grk 2010" obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva "Bire", dok su Boris Ljubičić za design "Malvasije dubrovačke" i Vjekoslav Prović za "Pošip 2010" dijele drugu i treću nagradu.

U kategoriji bijelih vina pohvale su pripale dizajnerima Tonki Lujanac za "Grk 2010" OPG Maje Cebalo i Ani Nikolić- Baće za "Pošip 2010" OPG Mata Strujića.

Za design pakovanja crvenih vina prvu je nagradu dobio "Dingač 2008" Poljoprivredne zadruge Dingač, dok je Ana Nikolić-Baće dobila drugu nagradu za design "Caberne Sauvignon 2010" OPG Mata Strujića a Željko Plečko treću nagradu za "Plavac Mali 2007" vinarije Miličić.

Pohvale su u kategoriji crvenih vina pripale Nenadu Doganu za design vina "Stagnum Rose 2010" vinara Frana Miloša te designeru Domagoju Veroviću za "Plavac Mali 2009" proizvođača OPG Grgurević.

Za dizajn predikatnih vina dodijeljene su samo pohvale i to proslavljenom Borisu Ljubičiću za Prošek OPG Anite Karaman te Maru Krili za "MiliĐ Plavac mali 2007" proizvođača OPG Miho Rozić. Stručni je žiri utvrdio kako najkvalitetnije vinske karte imaju taverna "Maslina" hotela "Dubrovnik Palace", restaurant "Nautica" i restaurant "Prora" hotela "Excelsior". Žiri je u toj kategoriji dodijelio i pohvalu za kreativnost taverni cavtatskoj "Galija".

Ahmet KALAJDŽIĆ
Naslovnica Dubrovnik