Dalmacija Dubrovnik

završetak 2013.

‘Atlantska plovidba’ ulaže 26 milijuna eura u novu zgradu

završetak 2013.

Iz Uprave AP najavljuju kako će na površini od tri tisuće metara četvornih sagraditi prizemlje i pet katova, dok će ispod zemlje biti tri podrumske etaže s oko 230 parkirnih mjesta koja će služiti poslovno-stambenim sadržajima zgrade

Splitski Tromont odabran je za glavnog izvoditelja radova na izgradnji nove poslovno-stambene zgrade dubrovačkog brodara “Atlantske plovidbe” koja će pod nazivom “Atlant”-poslovni centar niknuti nasuprot zgradi “Libertasove” Remize u središtu Dubrovnika.

Vrijednost investicije je oko 26 milijuna eura, a završetak gradnje planiran je za kraj 2013. godine.

Iz Uprave AP najavljuju kako će na površini od tri tisuće metara četvornih sagraditi prizemlje i pet katova, dok će ispod zemlje biti tri podrumske etaže s oko 230 parkirnih mjesta koja će služiti poslovno-stambenim sadržajima zgrade.

Otvoreni atrij Prema zamisli projektanata, nadzemni dio objekta sastojat će se od glavne zgrade i aneksa u obliku jedra spojenih staklenim kubusom visine oko 22 metra, a ukupna bruto površina zgrade zapremat će 23 tisuće četvornih metara.

Prizemlje, prvi i drugi kat poslovne su namjene dok će se na trećem, četvrtom i petom katu smjestiti ukupno 33 stana.

Središnji dio zgrade i aneks namijenjeni su poslovnim sadržajima - izvijestili su investitori i dodali kako je na trećem katu smješten otvoreni atrij s vrtom oko kojega su smješteni stanovi i poslovni prostor.

Stanovi su suvremeno dizajnirani, površine između 50 i 100 m2, te opremljeni klimatizacijskim sustavom, kao i svi ostali prostori zgrade.

Sve etaže, uključivo i podzemne, povezivat će pet dizala, odvojeno za stanare i poslovne sadržaje - najavljuju iz AP uoči početka izgradnje zgrade zbog koje je u listopadu na privremenu lokaciju u Gospinu polju izmješten vozni park dubrovačkoga gradskog prijevoznika Libertasa.

Gabrijela Bijelić

Naslovnica Dubrovnik