Dalmacija Dubrovnik

POSJET JEDNOG OD VODEĆIH EUROPSKIH KIRURGA

Dr. Ivo Baća abdomen operira u Dubrovniku

U Općoj bolnici Dubrovnik već četiri dana šef klinike i profesor na medicinskom fakultetu u Bremenu dr. Ivo Baća obavlja operacije minimalnim invazivnom abdominalnom kirurgijom.

Rođeni Trpanjac s 35 godina staža u struci, jedan je od vodećih europskih kirurga kojemu su minimalno invazivni zahvati postali rutina. Tijekom boravka u Dubrovniku, dr Baća operirao je šest pacijenata.

U dogovoru s ravnateljem OBD Androm Vlahušićem, ponovno će doći u rujnu za koji su termini gotovo u cjelosti popunjeni, a pozivi zainteresiranih dolaze svakodnevno iz cijele zemlje. Planirano je da ubuduće pionir neinvazivne kirurgije trbuha jednom mjesečno operira u dubrovačkoj bolnici:

- Nakon dovođenja vrhunskih svjetskih stručnjaka u minimalno invazivnoj tehnici operacija kralježnice, te angažmana dr. Dubravka Barišića iz Petrove bolnice u domeni ginekologije, sada imamo vrhunsku uslugu i iz abdominalne kirurgije. Zadovoljstvo je to veće što je dr. Baća dubrovačko i pelješko dijete koje razumije naše probleme u zdravstvu i spreman je pomoći - rekao je dr Vlahušić.

Dodao je da je u planu i suradnja sa Sveučilištem u Dubrovniku na edukaciji kadrova, te provedba projekta “European hospital Dubrovnik”, kojim bi se i u dubrovačkoj bolnici osiguralo liječenja bolesnika sa Starog kontinenta.

Gabrijela Bijelić/EPEHa

Naslovnica Dubrovnik