Dalmacija Dubrovnik

načelnik luka korda iznenadio vijećnike

Općina Konavle se odriče posebne državne skrbi

načelnik luka korda iznenadio vijećnike


Načelnik Općine Konavle Luka Korda na sjednici Općinskog vijeća kazao je kako će se zalagati da se njegovoj općini ukine status područja pod posebnom državnom skrbi. - Razmišljam na dobrobit cijele Hrvatske, pa ako smo mi među hrvatskim općinama drugi po prihodima, onda smatram da nismo korektni naspram izrazito siromašnih općina kojima se taj novac može raspodjeliti – kazao je Korda, a općina Konavle, inače, ove godine je planirala 115 milijuna kuna proračunskih sredstava.

Na opasku Joza Koprivice iz HNS-a da je Općina Konavle druga po prihodima upravo zahvaljujući tome što je pod posebnom državnom skrbi pa cjelokupni novac iz prihoda ostaje u općini, Korda nije imao komentara. Načelnik je samo naglasio kako će se ukidanjem toga statusa otvoriti druge mogućnosti financiranja općine poput poreza na promet nekretnina koji se u Konavlima kao području pod posebnom državnom skrbi trenutno ne plaća.

Nakon reakcija vijećnika da bi status od posebne državne skrbi trebalo što duže zadržati, načelnik Korda kazao je da onaj kome se ne sviđa njegov stav ne glasa za HDZ.

Davor MLADOŠIĆ/EPEHA

Naslovnica Dubrovnik