StoryEditorOCM
Dalmacijado kraja travnja znat će se novi vlasnik triljske tvrtke u stečaju

Cetinku preuzima njemačko-hrvatski konzorcij?

Piše PSD.
4. travnja 2010. - 20:55

Najkasnije do kraja travnja trebao bi biti poznat novi vlasnik Cetinke International d.d. u stečaju. Na skupštini vjerovnika održanoj u Trgovačkom sudu u Zagrebu, predstavnik najvećeg razlučnog vjerovnika Hypo leasing Kroatien d.d. kazao je da kontaktira s potencijalnim kupcem koji je zainteresiran za svu nepokretnu i najveći dio pokretne imovine triljske tvornice za preradu plastičnih masa.

Neslužbeno smo doznali da je riječ o njemačko-hrvatskim poduzetnicima koji u prostorima Cetinke namjeravaju pokrenuti novu proizvodnju, ali bi, navodno, zadržali i proizvodnju PVC folije potrebnu za pakiranje proizvoda iz glavnog proizvodnog programa.

Skupština je usvojila izvješće stečajnog upravitelja Jure Marušića o dosadašnjem radu, u okviru čega i procjenu angažiranog sudskog vještaka iz koje proizlazi da nekretnine Cetinke International vrijede 14.672.520,26 kuna, a pokretna imovina 8.227.000 kuna.

Potencijalnom je kupcu, navodno, ta cijena prihvatljiva, ponajviše zbog kvalitetne opremljenosti posrnule triljske tvornice komunalnom infrastrukturom. Ako se Cetinka proda na taj način, definitivno će se ugasiti do sada poznata triljska tvornica.

Makar mnogi za tim žale, jer Cetinka je socijalno, industrijski i u svakom drugom pogledu razvila triljski kraj, puno je važnije to što će se u prostoru tvornice pokrenuti nova proizvodnja i što će deseci Triljana tu dobiti posao.

 Toni Paštar/EPEHA
foto: cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 06:47