StoryEditorOCM
Dalmacijasud naložio poslodavcu

Autoprijevoz Sinj mora Norca vratiti na posao

Piše PSD.
20. veljače 2012. - 22:59

Izvanredni otkaz ugovora o radu koji je direktor “Autoprijevoza Sinj” Joško Jerkan 27. ožujka 2010. godine potpisao vozaču Branku Norcu Kljaji, bivšem predsjedniku Skupštine Sindikata vozača i prometnih radnika “Autoprijevoza”, bio je nezakonit.

To stoji u pravomoćnoj odluci Županijskog suda Split koji je presudio da radni odnos Norcu Kljaji nije prestao te je naložio “Autoprijevozu” da u roku od 8 dana Norca Kljaju vrati na poslove vozača.

Nekoliko dana prije Branka Norca Kljaje izvanredni otkaz ugovora o radu direktor Jerkan potpisao je vozaču Anti Buljanu, predsjedniku Sindikata vozača i prometnih radnika.

Buljan i Norac Kljajo stupili su u štrajk glađu kojega su prekinuli na poziv predsjednika RH dr. Ive Josipovića. Pred Općinskim sudom u Sinju pokrenuli su radne sporove koje su obojica dobila, Buljan još u travnju 2011. godine, a Norac Kljajo sada.

Kako su u “Autoprijevozu” odbili provesti tu sudsku odluku, Buljan je na posao vraćen ovrhom. Hoće li se na isti način na posao vratiti i Norac Kljajo?

Obračun sa zaposlenicima koji su od poslodavca zahtijevali poštovanje radničkih prava nastavljen je traženjem “dlake u jajetu”, pa su otkaze još dobili Veljko Nasić, predsjednik Podružnice HUS-a, Ljubo Pavlinušić, Drago Poljak i Ante Čugura, koji je dobio radni spor nepravomoćnom odlukom Općinskog suda.

Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 08:13