26203575
#BOŽIĆNI GUŠTI

Blagdanska čarolija stigla je u Dalmaciju

Piše Anamaria Mikulić
12. prosinca 2023. - 10:13

U Dalmaciji gotovo sigurno nećete vidjeti bijeli Božić, ali ćete zato tijekom prosinca uživati u ugodnim temperaturama i sunčanim danima ispijajući kuhano vino i guštajući u fritulama ili bakalaru. Na obali, otocima ili u zagori doživjet ćete čaroliju Božića uz raskošne sajmove i pregršt zabavno-kulturnih manifestacija i tradicionalnih gastronomskih okusa.

U vrijeme Božića čitava zajednica doima se još povezanijom, zajedno njegujući običaje koje se prenose s generacije na generaciju. Pošto su Dalmatinci poznati po svojoj gostoljubivosti i ovih blagdana dočekat će vas širom raširenih ruku i omogućiti vam da se u njihovu kraju osjećate kao doma.

Okićene stare kamene gradske jezgre i rive prepune svjetlucavih palmi prizor su koji ne možete vidjeti baš na svakom koraku. Advent u prvom redu do mora bajka je koju je teško opisati, jednostavno ju morate doživjeti.

Ovo je idealno mjesto i vrijeme za romantične šetnje uz more, druženje s obitelji i prijateljima te istraživanje dalmatinskih mjesta u raskošnom blagdanskom ruhu. Kako bi vaši praznici u Dalmaciji bili potpuni, dalmatinski gradići su za vas pripremili bogat glazbeni, kulturni i gastronomski program. Bit će tu po nešto za svakoga, od predstava za djecu, kvizova, utrka, radionica, tradicionalnih božićnih koncerata do muzike uživo. U dalmatinskim proslavama na otvorenom zajedno će guštati sve generacije. 

Ovdje blagdani nisu samo datum na kalendaru, već prilika da se zastane, uživa u atmosferi zajedništva te da se stvore uspomene za pamćenje. Uz smijeh, pjesmu i ukusnu spizu, Dalmacija će i ove blagdane ugrijati vaša srca. 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 01:28