StoryEditorOCM
Regijacure detalji

‘Otkud moj DNK na čahuri? Pustite mašti na volju!‘ Majka Koste K. odgovorima šokirala cijelu sudnicu

Piše Vijesti SD
16. svibnja 2024. - 12:53

Majka dječaka ubojice iz OŠ Vladislav Ribnikar, Koste K., je na Višem sudu u Beogradu negirala krivnju i razbjesnila roditelje ubijene djece koji su njeno izlaganje komentirali riječima "ne mogu slušati literarne radove" i "dosta je bilo laži".

Miljana Kecmanović pokušala je reći kako joj je žao zbog masakra koji je njen sin 3. svibnja prošle godine počinio u školi na Vračaru, a onda šokirala sve prisutne u sudnici svojim odgovorom na pitanje otkud njezin DNK na čahuri koja je pronađena u učionici povijesti u kojoj je maloljetni ubojica pobio kolege iz razreda.

- Pustite mašti na volju, navodno je odgovorila Miljana Kecmanović na konkretno pitanje, ali nije htjela objasniti je li točna spekulacija da je ona osobno punila oružje, prenosi Blic.

Prema tvrdnjama tužiteljstva, majka dječaka ubojice optužena je za nedopuštenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružjem i eksplozivnim materijalima. Tužitelji traže kaznu zatvora u trajanju od dvije i pol godine.

- Na početku svog izlaganja, odnosno iznošenja obrane, pokušavala je, kao i njen suprug na prethodnim suđenjima, glumiti žrtvu i pokazati suosjećanje s članovima obitelji ubijene djece. Za sudskom govornicom je čak izrazila sućut, ali koliko su ti roditelji u njenim riječima osjetili iskrenost, najbolje svjedoči to što je jedan od očeva naglas rekao "ne mogu slušati ove literarne radove", ustao je i napustio sudnicu - otkrio je izvor za Blic.

Jedan za drugim, iz sudnice su tijekom njenog izlaganja izašli otac ubijene Angeline Aćimović, Anđelko, kao i očevi Andriane Dukić, Dane Dukić i Mare Anđelković, Branko Anđelković.

Iako nisu željeli govoriti o razlozima zbog kojih su napustili sudnicu samo pola sata nakon što je počelo izlaganje majke dječaka ubojice, izvor otkriva da su bili ogorčeni zbog toga što majka, kao i njen muž prethodno, pokušavaju potpuno odbaciti bilo kakvu krivnju za najjeziviji zločin u povijesti Srbije koji je počinio njihov sin.

Osim mučne atmosfere, jučerašnje suđenje je navodno obilježila i burna rasprava odvjetnika koji brane roditelje dječaka ubojice i tužitelja.

- Nakon iznošenja obrane majke dječaka ubojice, odvjetnici su joj postavljali pitanja, ali su se dvojica tužitelja pobunila zbog toga što joj kroz pitanja sugeriraju da daje odgovore drugačije od onoga što je rekla u obrani, a odnosi se na dio njene obrane o vježbanju streljani, na koje je dječaka vodio otac, objašnjava izvor.

‘Dosta s lažima!‘

Tužitelji su, navodno nekoliko puta intervenirali i zbog "nezakonitih pitanja obrane", ali reagirali su i sami roditelji ubijene Eme Kobiljski.

- Roditelji Eme Kobiljski ostali su u sudnici, ali u jednom trenutku ni oni nisu mogli ostati mirni na ono o čemu su majka i njeni branitelji govorili, pa su dobacili: "Dosta više s lažima" - otkriva izvor.

Podsjetimo, prethodno je i otac dječaka ubojice negirao krivnju, a tijekom svjedočenja je navodno inzistirao na tome da su "oni ugledna obitelj" i da on ne treba ići "na robiju za nešto što nije učinio".

Nastavak suđenja zakazan je za 21. svibnja kada bi majka dječaka ubojice trebala nastaviti odgovarati na pitanja roditelja ubijenih i ranjenih učenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 22:38