StoryEditorOCM
Tenisoštro i duhovito

Urnebesni video kćerke Hajdukove legende pravi je hit, prozvala je Savez: Što da ja sad radim, padnem u nesvijest?

Piše Sport SD
14. svibnja 2024. - 14:57

Poznata je priča kako su tenisačice i tenisači uglavnom proizvodi svojih roditelja, a ujedno tijekom čitave karijere prozivaju se nadležni i traži veća intervencija domicilnog saveza.

U ovom slučaju radi se u poznatoj hrvatskoj tenisačici Mariani Dražić, kćerki legende Hajduka Darka Dražića.

- Kad pitam ima li za mene, bit će... A kad će? Bit će.... Što da ja sad radim, padnem u nesvijest? - upitala se Mariana. A kako je to odradila, ima za nju mjesta i na našoj sceni.

Mariana, osim što zabija "winnere" na terenu, radi to i izvan teniskog terena.

Iskoristila je svoju popularnost na društvenim mrežama u plemenitu svrhu, postavši ambasadorica UN-ova projekta World Food Programme (WFP) koji osigurava obroke za djecu u najugroženijim dijelovima svijeta.

– Predvodim tim koji se zove "Let love lead" (op.a. "Neka ljubav vodi"). Bilo tko može sudjelovati ako skine mobilnu aplikaciju UN-a i donira koliko hoće i može. Jedan obrok košta 80 centi, a donacije mogu biti dnevne, tjedne, mjesečne ili godišnje – pričala nam je Mariana još 2021. godne

Mariana je, između ostalog, srce pokazala i 2015. godine kada je u Maroku za vrijeme ITF turnira s prijateljicom Teom Faber skočila upomoć čovjeku koji je nepomično ležao nasred ceste i tako mu spasila život.

– Uvijek sam htjela pomoći gladnima, siromašnima, djeci... Nisam se mislila ni sekunde, odmah sam pristala biti dio ovog projekta. Sve se nekako dogodilo - obično. Ponudom preko maila.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 07:53