StoryEditorOCM
Strani nogometzavršeno suđenje

Vušković se slomio u sudnici i zaplakao: ‘Tri su mi stranca ušla u kuću, cura mi je bila sama, slikali su je...‘

Piše Sport SD
16. svibnja 2024. - 09:07

Mario Vušković ovoga se tjedna pojavio na Međunarodnom sportskom sudu (CAS) u Lausannei. Tema je bio pozitivan dopinški test zbog kojeg je suspendiran u studenom 2022. godine. Vuškovića se tereti da je koristio EPO, a dobio je dvije godine zabrane pred sportskim sudom DFB-a u ožujku 2023. Na presudu su prigovor uložili i HSV i njegova struka te Svjetska antidopinška agencija WADA i Nacionalna antidopinška agencija NADA - pišu Sportske novosti.

Vušković uvjerava da je nevin i traži oslobađajuću presudu, dok druga strana traži propisanu presudu četverogodišnje zabrane, koja bi skoro sigurno značila kraj karijere talentiranog braniča. Njemački Bild donosi izjave sa suđenja:

- Bio je to običan trening prije utakmice. Imali smo sastanak i vrlo jak trening, jak gotovo kao i utakmica. Inače idem u teretanu nakon toga, ali pozvali su me na doping kontrolu. Pet minuta nakon treninga isporučio sam prvu polovicu bočice urina, a za 15 minuta predao sam potrebni uzorak - ispričao je Vušković o 16. rujnu 2022., danu kada je isporučio pozitivni uzorak.

Njegov odvjetnik Tomislav Kasalo upitao ga je što se zatim dogodilo, Vušković je odgovorio drhtavim glasom:

- Nakon toga, trenirao sam i igrao. To je to. Testiran sam dva puta, oba puta sam bio negativan.

Bild također navodi da se nakon te izjave Vušković rasplakao i nije se mogao smiriti.

- Došao sam u prostorije kluba, htio sam razgovarati sa sportskim direktorom o novom ugovoru. Zvali su me da hitno dođem i mislio sam da su postigli dogovor, ali su mi rekli da sam pozitivan. Prvo sam se našalio: ‘Nadam se da nije korona, to sam već imao‘, ali su mi rekli da sam pozitivan na doping. Rekao sam da to ne može biti istina, da nikad nisam uzeo ništa zabranjeno u životu. Rekli su mi da sam pozitivan na EPO, a nisam ni znao što to znači. Prvi put sam čuo za to...

Poslije te izjave ponovno nije mogao suspregnuti suze, a nakon što se smirio, nastavio je:

image
AFP

- Nitko u prostoriji nije znao što je to. Zvali smo doktora koji nam je sve potvrdio, zatim sam odradio trening i vratio se. Čekala me policija i rekla da moram doći... Svi su me gledali kao da sam počinio nešto grozno, ali nisam ništa napravio i nisam znao što se dogodilo. Uzeli su mi mobitel i ostale stvari. Bili su i u mojoj kući gdje mi je bila cura, zvala me je da su nam tri stranca ušla u stan i tražila dokaze, i nisu ništa našli. Ne znam ni što su tražili... Poslikali su sve prostorije i moju djevojku. Kad smo završili s ispitivanjem u klupskim prostorijama, htio sam otići kući i razgovarati s obitelji, ali policija mi je rekla da moram s njima u stanicu. Čekao sam nekoliko sati, doktor mi je izvadio krv i uzeo uzorak urina, sve je bilo negativno. Otišao sam kući i razgovarao s obitelji, i dalje nisam znao što se dogodilo...

Odvjetnik ga je upitao kako mu se život promijenio nakon toga:

- To je bila apsolutna noćna mora. Ovo što smo moja obitelj i ja prolazili u posljednjih godinu i pol dana ne bih poželio ni najgorem neprijatelju. Mogu igrati nogomet, a to su mi oduzeli.

Zadnje pitanje odvjetnika Kasala bilo je: Jesi li varalica?

- Ne! Nikad ne bih napravio ovo za što me optužuju.

Nakon toga, morao je porazgovarati sa sucem oko treninga, a zatim je napustio sobu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 15:57