StoryEditorOCM
Strani nogometo iskustvu u hnl-u

Srpski vratar: ‘Torcida taj dio Hrvatske naziva ‘crvenom‘, ali meni je bilo baš burno. Dalić je jedva čekao maknuti me‘

Piše Sport SD
16. svibnja 2024. - 14:12

Sprski vratar Dragan Žilić (49) od 2005. do 2008. godine branio je za Rijeku u kojoj je skupio 97 nastupa i jedan gol. Nakon toga je završio u slovenskoj Gorici, a karijera ga je odvela u razne njemačke niželigaše. Žilić je svojevremeno bio najbolji golman srpske lige te reprezentativac Jugoslavije. 2007. u Rijeku je došao Zlatko Dalić, a ovako je opisao suranju s trenutnim hrvatskim izbornikom.

- Dalić je 2007. došao na mjesto trenera i poslije priprema sam već u četvrtom, petom kolu imao dojam da je jedva čekao da me makne s gola. Pobijedili smo Hajduk, imali solidne rezultate i dobro stajali na ljestvici, ali nekako sam osjetio da jedva čeka da me makne - počeo je Žilić za Mondo pa dodao:

- Preskočio sam jednu utakmicu zbog ozljede protiv Zadra i nakon toga me nije vraćao. Uprava koja je mene dovela je otišla, smanjivali su se troškovi i malo su se nekorektno ponijeli prema meni. Posljednju sam polusezonu proveo sa strane, trenirao sam s juniorima pa prešao u slovensku Goricu.

image
Damir Skomrlj/Cropix

‘Srpska Rijeka‘

Imao je i neugodna iskustva s Armadom:

- Prvih šest mjeseci je bilo baš burno, nakon što smo pobijedili utakmicu protiv Dinama na Maksimiru se situacija tek krenula smirivati što se tiče odnosa Armade prema meni. Dvije tribine Kantride su mi pljeskale, dok se Armada od toga ograđivala. Malo čudna situacija. Neugodno do zla Boga. To se događalo u sredini koju ostali dijelovi Hrvatske, posebice Torcida i Bad Blue Boysi, nazivaju "crvenom ili srpskom Rijekom". Armadine uzvike nisu odobravale ostale tribine Kantride, čak su im i zviždali. A tu se događa da je Rijeka poskidala sve ograde! Kad sam ja došao, oni su poskidali sve ograde.

U karijeri je još branio za OFK Kikindu, Vojvodinu, CSKA Sofiju i Sartid iz Smedereva. Za Srbiju je imao osam nastupa. Dalić je vodio Rijeku u sezoni 2007./2008. i završio na četvrtom mjestu, a zatim je otišao u Dinamo Tiranu.

image
Ronald Gorsic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 14:50