StoryEditorOCM
Košarkagripe u 20 sati

‘Žuti‘ bez važnog aduta napadaju Cibonu, pozvali navijače da im pomognu: ‘Želimo finale, vratit ćemo im neke dugove‘

12. svibnja 2024. - 11:01

Kreće ono pravo, domaća košarka ulazi u samu završnicu, još smo na dva koraka do odluke o novom hrvatskom prvaku. Očekivano, Zadar, Split i Cibona su u polufinalu, kao četvrti ugurao se Dinamo, pa imamo dvostruki dalmatinsko-zagrebački okršaj.

Splitskim “žutima” na putu do željenog finala stoji Cibona u novom klasiku hrvatske košarke. Igra se na dvije pobjede, Splićani imaju prednost domaćeg terena u eventualnoj trećoj utakmici, majstorici. Prva je večeras na Gripama, početak je u 20 sati.

Već pet puta ove sezone obračuali su se “žuti” i Cibosi, uspješniji su bili Zagrepčani s tri pobjede, Split je dva puta bio bolji.

image
Jakov Prkić/Cropix

- Ne potcjenjujemo Cibonu, iako ne igra u najjačem sastavu već je pokazala da može biti jako neugodna. Dužni su nam ove sezone – oprezan je kapetan Splita Mate Kalajžić.

Poznato je već da cijelu domaću sezonu klub iz Zagreba igra samo s petoricom seniora, međutim, tomu usprkos dobro je “plivao” i mirno “doplivao” do treće pozicije. No, sutra će na Gripama imati dodatni hendikep jer u sastavu neće biti važne karike Filipa Dundovića što Splićane dodatno gura u ulogu favorita.

Međutim, neće ni domaćin biti posve kompletan jer zbog ozljede prste ruke neće nastupiti pouzdani Tonko Vuko, kako doznajemo, borbeni Vuko sigurno će preskočiti cijelu polufinalnu seriju s Cibonom. Navijači “žutih” vjeruju i nadaju se Vuko nije odigrao zadnju ove sezone...

image
Jakov Prkić/Cropix

- Svjesni smo važnosti utakmice, opet ponavljam, Cibona je pokazala snagu ove sezone, moramo im vratiti neke dugove... Želimo finale, dat ćemo sve od sebe da ga i dohvatimo – kazao je uvijek borbeni kapetan Kalajžić i poručio:

- Nadamo se da će navijači napuniti dvoranu i biti glasni, treba nam njihova podrška.

E pa, navijači, čuli ste. Igrači vas zovu da im pomognete. Zato se i zove “prednost domaćeg terena”. Nisu Gripe za Smogovce. Napunite dvoranu do čepa i pogurajte “žute” do pobjede u derbiju. Ajmo, na tribine, a ne na fejs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 05:28