StoryEditorOCM
Showbizdivna gesta

Ravnatelj bolnice kojoj je Lasagna donirao novac: ‘To nisu mali novci, upotrijebit ćemo ih za povećanje...‘

Piše SCENA SD
16. svibnja 2024. - 15:26

Jutros je premijer Plenković na sjednici Vlade obznanio vijest koja je zagolicala maštu javnosti - Marko Purišić, poznat kao Baby Lasagna, bit će nagrađen s 50.000 eura zbog svoje iznimne promocije Hrvatske diljem Europe. Međutim, gesta koja je uslijedila još jednom je pokazala da skromnost mladića iz Umaga ne poznaje granice.

Umjesto da zadrži nagradu za sebe, Marko je odlučio da taj novac bude doniran u humanitarne svrhe. Konkretno, odlučio je da 50.000 eura bude donirano Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom ‘Mladen Ćepulić‘, te dodatnih 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC-a Zagreb.

image
Goran Šebelić/Cropix

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, Goran Roić, nije skrivao oduševljenje ovom gestom. "Stvarno nas je iznenadilo, ali kad promislim i vidim koliko je Marko normalan i velik u svemu tome, s druge strane mogu si to objasniti. To nam puno znači, misliti na potrebite u ovom slučaju, možda i ima potrebitijih od malih onkoloških bolesnika, ali naravno izuzetno smo zahvalni", rekao je Roić za RTL, prenosi Net

image
Marko Todorov/Cropix

Ovaj potez Marka nije prošao nezamijećeno među liječnicima spomenute bolnice. "To nisu mali novci, nama svaka pomoć dobro dođe pogotovo kad je na ovakav način, ovakvom gestom i te novce ćemo upotrijebiti za povećanje uvjeta liječenja i boravka malih onkoloških pacijenata na odijelu", istaknuo je Roić. Dodao je i kako kolege žele pozvati i ugostiti Marka da posjeti bolnicu i odjel, što je gesta koja samo dodatno naglašava koliko je Marko inspiracija i podrška zajednici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 16:19