StoryEditorOCM
ObalaTRAGEDIJA KOD SINJA

Splitski liječnici otkrili detalje o ozlijeđenim migrantima: ‘Dvoje djece se bori za život, ugroženi su i odrasli‘

Piše Ivica Marković
16. svibnja 2024. - 13:37

Povodom jutrošnje teške prometne nesreće u Brnazama, u Kliničkom bolničkom centru Split je održana konferencija za novinare.

Pred novinare je stao dr. Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijama (OHBP).

- Zaprimili smo petero stranih državljana od kojih je dvoje maloljetne djece, koja su odmah po dolasku hitno operirana i poslije smještena u Jedinicu za intenzivno liječenje djece (JILD) i oboje se nalaze u životnoj opasnosti.

Od preostalih troje muškaraca, dvojica su također hitno operirana, a jedan od njih se također nalazi u životnoj opasnosti. Peti muškarac je zadobio lakše ozljede i hospitaliziran je na Klinici za kirurgiju - rekao je dr. Krnić.

Novinare je zanimalo kakve su ozljede u pitanju:

image
Tom Dubravec/Cropix

- Jedna maloljetna osoba je podvrgnuta hitnom neurokirurškom zahvatu (uklonjen ugrušak s površine mozga, mladi pacijent je intubiran, op.a.), dok je druga imala ozljedu u predjelu abdomena-trbuha te je napravljena lavaža, pregled trbušne šupljine kako bi se otklonio uzrok krvarenja - rekao je OHBP-ov pročelnik.

"Sedmu silu" je zanimalo koliko maloljetnici imaju godina.

- Dob maloljetnika, po mojoj procjeni je 12, odnosno između 16 i 18 godina - rekao je dr. Krnić, budući da se još uvijek ne zna njihov točan identitet, kao ni državljanstvo, jer kod sebe nisu imali nikakve osobne dokumente.

Kako je rekao liječnik, još jedna odrasla osoba je zadobila ozljede u predjelu abdomena-trbuha.

- Te je podvrgnuta hitnom operativnom zahvatu gdje su spriječena daljnja oštećenja, ali se zbog težine ozljede i ona nalazi u životnoj opasnosti, a preostala dva muškarca su više imali po tipu ozljede, traumatološke ozljede (prijelomi i slično) - naglasio je dr. Krnić.

Budući da se još uvijek ne može točno utvrditi identitet ozlijeđenih, jer je s njima nemoguća komunikacija, novinare je zanimalo jesu li oni, onako "od oka" iz istog dijela svijeta?

- Da, rekao bih da su iz istog dijela svijeta - istaknuo je KBC-ov liječnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 04:00