StoryEditorOCM
ObalaU DUGOM RATU

Brat bivšeg premijera s kolegama proslavio 40. obljetnicu svećeničkog ređenja, zaredio ih je omiljeni splitski nadbiskup

Piše Dalmacija SD
16. svibnja 2024. - 20:50

Šestorica svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije proslavili su u srijedu 15. svibnja u crkvi svetog Josipa u Dugom Ratu 40. obljetnicu misništva.

image

Slavljenici u crkvi svetog Josipa u Dugom Ratu

SMN

Za svećenike su zaređeni 1. srpnja 1984. po rukama nadbiskupa Frane Franića. To su: don Božo Ćubelić, župnik Dugog Rata, don Nikola Golemac, župnik Neorića, don Mate Lekić, župnik Tijarice i Voštana, don Ante Mateljan, župnik katedralne župe Uznesenja Marijina u Splitu, don Vinko Sanader, župnik trogirske župe svetog Lovre i don Jure Strujić, voditelj Hrvatske katoličke misije u Bielefeldu u Njemačkoj.

Slavljem svete mise zahvalili su Gospodinu za milost svećeničkog služenja kroz protekla četiri desetljeća, a u molitvi su se sjetili odgojitelja i profesora u sjemeništu i bogosloviji, župnika kojima su bili kapelani, kolega iz mladih dana kao i brižnih časnih sestara koje su im bile od pomoći.

Pomolili su se i za svoje najbliže, žive i pokojne, a u meditaciji na Isusovu velikosvećeničku molitvu podsjetili su se na svoja svećenička obećanja te kako je svećenička služba posredništvo između proslavljenog Krista Spasitelja i ljudi, navještajem Božje riječi, sakramentima i služenjem.

image

Za svećenike ih je zaredio nadbiskup Frane Franić

SMN

Radost u zajedništvu stola nastavili su s nadom da će im Gospodin podariti još mnogo blagoslovljenih susreta u godinama koje dolaze, u zdravlju i radosnom služenju Crkvi Kristovoj i svom hrvatskom narodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 21:23