StoryEditorOCM
SportZAVRŠNA SELEKCIJA

Zadranke i Dubrovčanke u Dugopolju bolje od Splićanki!

Piše I. Gjergja
16. svibnja 2024. - 20:14

DUGOPOLJE – Igralište NK Dugopolja. Sudac: Mario Jadrijević (Sinj). Pomoćnici: Šentija i Jokić.

NS SDŽ – NS ZiDNŽ 1:3

NS SDŽ: Lana Radočaj, Antonia Dukan, Kristina Kelava, Dalijela Pavlinović, Linda Prančić, Nina Stazić 1, Antea Jonjić, Cvita Perković, Nika Buzdovančić, Dora Pecić, Lucija Drača. Još su igrale: Doris Kuzić, Ena Volarević, Lucija Bebić. Trener: Teo Kardum. Instruktor: Zdravko Marić.

NS ZiDNŽ: Iris Pirija, Nika Čulina, Tara Alinčić, Petra Rogić, Cvita Perica, Marija Surjan, Gabrijela Buljat 2, Laris Radić, Zara Pavlek, Tara Kardum, Anđela Popović 1. Još su igrale: Gabrijela Bubica, Karmen Šarić, Lara Rončević. Treneri: Jurica Vuleta i Duško Mioč. Instruktor: Darko Pantalon. 

Završna selekcijska utakmica Nogometnog saveza Split za djevojčice rođene 2010/11 godište odigrana je u Dugopolju. Snage su odmjerile djevojčice Nogometnog sveza Zadarske i Nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije protiv Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije. Pobijedile su djevojčice Zadarsko - Dubrovačke ekipe rezultatom 3:1. 

Dva pogotka za pobjedničku momčad postigla je vrlo darovita Gabrijela Buljat, inače igračica ŽNK Donat iz Zadra, a jedan zgoditak je postigla Anđela Popović igračica Neretve iz Metkovića. Počasni pogodak za poraženu momčad postigla je Nina Stazić igračica splitskog Hajduka. 

- Na ovom susretu nastupilo je dvanaest djevojčica iz Nogometnog saveza Zadarske županije koje su apsolutno svojom igrom, odnosom i ponašanjem opravdale poziv. Očekivati je velik broj poziva za mlade igračice iz Zadarske županije na završnicu Središta HNS-a, koji će se održati u Medulinu početkom lipnja, kazao nam je trener Jurica Vuleta koji je vodio pobjedničku ekipu s trenerom Duškom Miočem iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Kao instruktor nogometnog saveza Zadarske županije, Darko Pantalon je bio na završnici i zapazio veliki broj djevojčica na koje je skrenuo pozornost i uvidio talente.

- Oduševljen sam nogometom kojeg su prikazale djevojke, a poglavito iz naše županije, koje su izuzetno talentirane. Ako nastave raditi dobro u klubovima bit će odlične nogometašice, kazao nam je Pantalon. 

02. lipanj 2024 11:55