StoryEditorOCM
Regijaužas u srbiji

Profesor pred mirovinu brutalno pretučen ispred škole, maloljetnik završio u zatvoru: ‘Ponižavali su ga mjesecima...‘

Piše vijesti sd
10. svibnja 2024. - 11:52

Nekoliko učenika Tehničke škole “9. maj” iz Bačke Palanke u duljem razdoblju je maltretiralo profesora Slobodana Zorića (65), saznaje Blic, a sve je kulminiralo u srijedu kada ga je maloljetni M.B. (16) brutalno pretukao.

Izvor Blica tvrdi da je profesor teško ozlijeđen te da je planirao uskoro ići u mirovinu.

⁃ Nekoliko učenika se isticalo u neprimjerenom ponašanju. Gađali su profesora grudama od papira, vrijeđali ga, ponižavali. To se događalo ispred učionice, u hodniku, u dvorištu škole, rekao je izvor za Blic.

U srijedu je sve kulminiralo.

⁃ Profesor Zorić nije više mogao podnijeti ponižavanje i odgurnuo je učenika M.B. Ovaj ga je tada šakom iz sve snage udario, oborio na zemlju i nastavio brutalno šutirati nogom u glavu - navodi isti izvor.

Profesor Zorić slučaj je prijavio i zbrinut je u Kliničkom centru u Novom Sadu.

⁃ Policija je pokušala razgovarati s maloljetnim M. B. u nazočnosti majke, ali on nije htio ništa reći pa su ga pustili kući - kaže naš izvor.

Nakon intervencije tužitelja iz Novog Sada, policija je došla u bolnicu po medicinsku dokumentaciju u kojoj se vidi da profesor ima frakture na licu i glavi. Naloženo je privođenje počinitelja kojem je u četvrtak poslijepodne, tek iz drugog puta određen pritvor.

U povodu slučaja oglasio se i MUP i priopćio da je maloljetni napadač u dobi od 16 godina, inače bivši učenik te škole, uhićen, i da mu je određen pritvor do 30 dana.

Kako neslužbeno saznaje "Blic", maloljetni napadač je prije mjesec dana napustio školu u kojoj je napao svog bivšeg profesora i prebacio se u drugu srednju školu u istom mjestu. Razlog zašto je napustio školu i zašto je napao profesora utvrdit će se istragom koja je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 16:53