StoryEditorOCM
HrvatskaSTARI I NOVI

Slaže se kadrovska križaljka; ovi će ministri sigurno ‘preživjeti‘, a u novu Vladu mogla bi ući i tri poznata Splićanina

Piše Zoran Šagolj
9. svibnja 2024. - 14:44
Andrej Plenković finalizira kadrovsku križaljku nove Vlade, točnije onog dijela koji će pripasti njegovoj stranci, dok će Mario Radić, kao siva eminencija ‘domovinaca‘, postati jedan od potpredsjednika i preuzeti Ministarstvo gospodarstvaCropix/

Usporedo s dovršetkom pregovora s Domovinskim pokretom, Andrej Plenković finalizira i kadrovsku križaljku nove Vlade, točnije onog dijela koji će pripasti njegovoj stranci.

Na tu temu razgovarali smo s više HDZ-ovaca i oni nas uvjeravaju kako je u odabiru sigurno jedno, a to je da će se Plenković osloniti na provjereni stranački kadar.

– Neće više biti lutanja, pogotovo ne kao u slučaju Ivana Paladina, kojemu je bio povjeren sektor graditeljstva i obnove. Čovjek je s neba pao u Vladu i njegovo nepoznavanje materije i osnovnih procedura moglo nas je skupo koštati, pogotovo što se tiče obnove srušenog u potresu u Zagrebu i na Banovini. Tu je i stranku i Plenkovića izvukao Branko Bačić – kažu nam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 01:48