StoryEditorOCM
HrvatskaPOTPORA IZ ZAGREBA

Milanović i Plenković o atentatu na premijera Fica: ‘Strašan događaj u srcu Europe‘, ‘Oštro osuđujem užasan čin nasilja‘

Piše Vijesti SD
15. svibnja 2024. - 19:46

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u srijedu je najoštrije osudio napad na slovačkog premijera Roberta Fica koji je popodne teško ranjen iz vatrenog oružja i život mu je u opasnosti.  

"Najoštrije osuđujem napad na slovačkog premijera Roberta Fica, to što se danas dogodilo u srcu Europe strašno je i godinama nije viđeno", objavio je Milanović na Facebooku.

image
AFP

"Premijeru Ficu, kojega dugo poznajem i cijenim kao prijatelja hrvatskog naroda, želim brz oporavak i nadam se da će uskoro moći nastaviti služiti svom slovačkom narodu. Izražavam svoju solidarnost sa Slovačkom Republikom i njenim građanima u ovim teškim trenucima", dodao je hrvatski predsjednik.

Hrvatski premijer Andrej Plenković napisao je na platformi X da je potresen i užasnut napadom na slovačkog premijera Roberta Fica. 

"Duboko sam potresen viješću o napadu na premijera Roberta Fica. Oštro osuđujem ovaj užasan čin nasilja. Naše su misli s premijerom Ficom, njegovom obitelji i slovačkim narodom", rekao je Plenković. 

image
-/Afp

Hrvatska Vlada šokirana je i snažno osuđuje atentat koji je izvršen u srijedu na slovačkog premijera Roberta Fica kojemu je zaželjela brzi oporavak.

"Dopustite da vam kažem da smo u hrvatskoj Vladi šokirani i da snažno osuđujemo atentat koji je izvršen na slovačkog premijera Roberta Fica", rekao je novinarima glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Kazao je da je Robert Fico kolega u Europskom vijeću tehničkog premijera Andreja Plenkovića.

"Slovačka je prijateljska zemlja Hrvatskoj i nadamo se da će se (Fico) uspjeti što prije oporaviti od ovog stravičnog napada koji nas je sve potresao i da će se vrlo brzo otkriti motivi iza ovog gnusnog čina", kazao je MIlić.

Brojne europske države izrazile su šok i osudile napad na slovačkog premijera uz poruku da ne bi smjelo biti nasilja u europskoj politici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 10:31