StoryEditorOCM
Crna kronikaUŽAS U BJELOVARU

Susjedi su u šoku: ‘Čuo sam viku, navodno je bilo i zapomaganja. To je sređena obitelj, ni po čemu problematična...‘

Piše Vijesti SD, DUŠAN MILJUŠ/JL
18. svibnja 2024. - 13:42

- Spremao sam ulje i filtere u auto, ali sam čuo neku viku iz kuće, nerazgovijetnu, ali nisam na to obraćao pažnju jer sam se spremao s autom na servis i otišao sam. Kad sam se vratio sve je već bilo puno policije.

Kaže to za Jutarnji list susjed Smiljana i Renate G. koji su živjeli u kući preko puta njegove zajedno s Renatinom majkom Dragicom Š. koja je bila udovica.

- Smiljan je vatrogasac, znam da su trenutno renovirali kat kuće, a Renatina majka je živjela u prizemlju. Mislio sam da je naprosto riječ o nekakvoj obiteljskoj čarki, ništa ozbiljno. Kasnije sam čuo da se čulo zapomaganje iz kuće "upomoć!" i da je to zapomagala Renatina majka, ali susjeda koja je otišla do kuće naišla je na zaključana vrata - priča susjed iz Izvorske ulice u Radničkom naselju u Bjelovaru u kojem se dogodio novi slučaj femicida.

image
Željko Hajdinjak/Cropix

Rekao nam je riječ o obitelji koja je bila materijalno sređena, ni po čemu problematična, sin im je završio pravni fakultet i živi u Slavoniji. Renata G. radi na bjelovarskom Trgovačkom sudu, a Dragica Š., punica Smiljana G. umirovljenica je i živjela je s kćeri i zetom u kući. Kako je rekao sugovornik Jutarnjeg, navodno bi motiv ovog zločina mogla biti ljubomora.

Motivi se tek trebaju rasvijetliti, a RTL neslužbeno doznaje da je par bio pred brakorazvodnom parnicom. 

Kako doznaju, počinitelj je iz kuće nazvao policiju nakon što je počinio zločin.

image
Željko Hajdinjak/Cropix
image
Željko Hajdinjak/Cropix

--------------------

Dvije su osobe smrtno stradale, a jedna je s teškim tjelesnim ozljedama prevezena u bjelovarsku bolnicu nakon drame koja se danas oko 10 sati odvijala u obiteljskoj kući u Radničkom naselju u Bjelovaru, piše Moj portal.

Policija je na terenu i kreće s očevidom kojim će rukovoditi zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru.

- Izvješćujemo vas da su na području grada Bjelovara u obiteljskoj kući pronađene dvije mrtve osobe, dok je jedna teže ozlijeđena prevezena u bolnicu u Bjelovaru radi pružanja liječničke pomoći - kažu u OKC-u PU bjelovarsko-bilogorske.

Neslužbeno doznajemo da je smrtno stradala jedna žena i muškarac, dok je druga ženska osoba teško ozlijeđena. Policija za sada ne može potvrditi neslužbenu informaciju da je riječ o ubojstvu i samoubojstvu.

No, kako Moj portal doznaje na mjestu događaja, muškarac je ubio svoju punicu, a ženu nožem ubo u vrat. Supruga je s teškim ozljedama vozilm Hitne pomoći prevezena u bolnicu, a on si je navodno presudio pred očima policajaca koji su došli na mjesto zločina.

Bolnica: Žena je izvan životne opasnosti, ima više ubodnih rana

"Gospođa je zaprimljena radi više ubodnih rana u našu bolnicu. Operirana je i izvan životne opasnosti. Trenutno je smještena na odjelu opće i vaskularne kirurgije", rekla je za Danas.hr ravnateljica Opće bolnice Bjelovar.

Centar za socijalnu skrb: Nismo postupali dosad; Policija: Nismo postupali zadnjih 20 godina

Centar za socijalnu skrb: Nismo postupali dosad. Policija: Nismo postupali zadnjih 20 godina

Iz centra za socijalnu skrb su za Novu TV rekli da obitelj nije bila u njihovoj evidenciji te da nikada prije nije bilo postupanja. Iz policije kažu da nisu postupali unazad 20 godina. Što je bilo prije, ne otkrivaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 06:23