StoryEditorOCM
Crna kronikaSLABI ŽIVCI

Vikala je: "Odi u tri p**ke materine, nećeš se ti tu dugo zadržati" i kovanice koje je imala u ruci bacila u zid...

26. travnja 2024. - 20:21

S 25 eura kažnjena je 46-godišnjakinja koja je vrijeđala prodavačicu u trgovini “Studenac”. Osim što je psovala ženu, bacila je o zid kovanice koje je dobila kao ostatak od kupljenih cigareta.

Na Prekršajnom sudu u Splitu proglašena je krivom za remećenje javnog reda i mira jer je krajem svibnja 2021. godine oko 17.45 sati u mjestu Debeljaku, općina Sukošan, u trgovini Studenac vikala i vrijeđala 42-godišnju prodavačicu.

Kako stoji u prekršajnom nalogu, 46-godišnjakinja iz Zadra ušla je u trgovinu te kupila cigarete. Nakon što joj je trgovkinja vratila ostatak novca od 1 kune u lipama, prilikom izlaska iz trgovine je počela vikati i vrijeđati je.

Vikala je: "Odi u tri p**ke materine, nećeš se ti tu dugo zadržati" i kovanice koje je imala u ruci bacila u zid te su se iste rasule po unutrašnjosti trgovine. Tako je na javnom mjestu narušila javni red i mir vikom i vrijeđanjem trgovkinje.

U Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira propisano je: tko se na javnom mjestu ponaša na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir, kaznit će se novčanom kaznom od 20 do 170 eura ili kaznom zatvora do 30 dana.

Prekršajnim nalogom okrivljenica je proglašena krivom i između alternativno propisane kazne zatvora i novčane kazne, kažnjena je blažom vrstom kazne - novčanom kaznom u iznosu koji se smatra primjerenim težini djela, naveo je sud. U obzir su uzeli prekršajnu neosuđivanost okrivljenice iz područja javnog reda i mira i javne sigurnosti kao i svrhu kažnjavanja, smatrajući da će se novčanom kaznom malo višom od minimuma ostvariti.

Uz to je sud odredio da Zadranka mora platiti 20 eura troškova postupka. Izdan je prekršajni nalog koji je proglasio krivom, a ako se 46-godišnjakinja žali na prekršajni nalog provest će se suđenje na kojem može dobiti i težu sankciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:56