StoryEditorOCM
Više od sportaGori od navijača

Potpuni kaos u Srbiji! Tučnjava igrača Partizana i Crvene zvezde, radile šake, bilo je i krvi, teških ozljeda...

Piše Sport SD
19. svibnja 2024. - 14:09

Ogroman sportski skandal potresa Srbiju. Uoči večerašnjeg trećeg susreta finala doigravanja regionalne Admiral Bet ABA lige potukli su se košarkaši Partizan Mozzart Beta i Crvene zvezde Meridianbet!

Prema tvrdnjama iz Crvene zvezde navodno je košarkaš Partizana Amerikanac James Nunnally (33) šakom u glavu udario igrača Zvezde Stefana Lazarevića 827). Incident se dogodio danas ujutro na treningu u Areni u Beogradu. Momčadi su se izmjenjivale na treningu i tada je došlo do tučnjave o kojoj bruji cijela regija.

Nakon svega Crvena zvezda je u javnost izašla s priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti kao i fotografiju ozlijeđenog Lazarevića. OVDJE ga možete pročitati u originalu.

- KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da je u nedjelju u prijepodnevnim satima igrač naše prve momčadi Stefan Lazarević zadobio ozljede koje se karakteriziraju kao „teške tjelesne ozljede“ nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Jamesa Nunnallyja.

Incident se dogodio prije početka prijepodnevnog treninga naše momčadi u Beogradskoj Areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio ozljede koje možete vidjeti u fotografijama u prilogu ispod teksta.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj čin, a zbog težine ozljede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši očevid, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo djelo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao „nanošenje teških tjelesnih ozljeda“.

Također, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabilježen u povijesti ove lige, i sa ovakvim posljedicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozoravao je na detalje s prethodnih utakmica koji nisu sankcionirani od strane sudaca tijekom utakmica, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Jamesa Nunnallyja na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću.

Ovaj napad prelazi sve granice sporta i normalnog, zato očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

KK Crvena zvezda Meridianbet je hitno već podnio disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskom direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sucu i ostalim organima lige!

Očekujemo da igrač KK Partizan James Nunnally bude diskvalificiran i privremeno udaljen iz natjecanja. U suprotnom, ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati sigurnost na utakmici svih aktera iste, od težih incidenata." - napisala je Crvena zvezda.

Disciplinski organi hitno moraju reagirati, a nakon ovakvoj ponašanja igrača što očekivati od navijača koji su i inače skloni međusobnim sukobima. U finalnoj seriji Crvena zvezda vodi 2:0, "crveno-bijeli" slavili su u prva dva susreta u kojima su bili domaćin. Igra se na tri pobjede. Večeras se igra treći susret finala, a domaćin je Partizan.

image

Splitov Boris Tišma i James Nunnally

Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 13:45