StoryEditorOCM
TenisNEMAJU POJMA

Srbi poludjeli na Novaka Đokovića, prozivaju ga: ‘Nole, zašto si to napravio!? Ovo ti nije trebalo!"

Piše M. Bi.
18. svibnja 2024. - 10:53

Novak Đoković je odlučio igrati na turniru u Ženevi sljedećeg tjedna i time izazvao silnu reakciju svojih navijača koji su ostali zatečeni tom njegovom odlukom. Njegovi simpatizeri ne mogu se načuditi da će Novak igrati manji turnir u Švicarskoj pred sam početak Roland Garrosa koji počinje tjedan poslije jer, smatraju, to mu nije potrebno uoči drugog Grand Slam turnira sezone.

Navijači po društvenim mrežama prozivaju Đokovića da u Ženevi igra samo kako ne bi Janniku Sinneru prepustio prvo mjesto na ATP listi najboljih tenisača svijeta. Srbin je trenutno vodeći (9860 bodova), Talijan je odmah iza njega (8770), međutim, na ljestvici ovogodišnjih rezultata Sinner je uvjerljivo vodeći (4500), dok je Đoković tek 14. (1360).

Odluka da igra u Ženevi u tjednu prije Roland Garrosa izazvala je dosta komentara, međutim, kako piše srpski portal Mondo, te optužbe dolaze od onih koji ne znaju – ni osnovna pravila. Naime, turnir u Ženevi je mali turnir, pobjednik dobija tek 250 bodova, a sadašnja razlika između Đokovića i Sinnera je 1090 bodova, dakle, Ženeva ni teoretski ne može svrgnuti Novaka s prvog mjesta.

Ono pravo događat će se u Parizu gdje Srbin brani naslov od prošle godine i čak 2000 bodova...

image
Afp
image

Osvajač Roland Garrosa prošle godine

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 14:13